S přechodem na Open Crutchlow problém nemá

Začátkem roku se v médiích objevila informace o tom, že italská Ducati zvažuje možnost přestoupit se všemi Desmosedici do nové kategorie Open. Tuto informaci následně vedení Ducati popřelo s tím, že v plánu zůstává jet tři Desmosedici ve specifikaci Tovární a jednu ve specifikaci Open.

Zdrojem informace o možnosti přechodu Ducati do kategorie Open byl Andrea Dovizioso, tovární jezdec týmu Ducati, což je jako zdroj celkem dost silný kalibr na to, aby se jednalo o čirý výmysl. Je proto docela možné, že rozhodnutí o přestupu již padlo dávno.

Když Cal Crutchlow, nový jezdec v barvách tovární Ducati MotoGP, hovořil s britským Motorcycle News, nechtěl být v této věci příliš konkrétní, nicméně možnosti jet s motocyklem třídy Open se nijak zvlášť nebrání. Společně s Calem Crutchlowem přišel k Ducati také Gigi Dall’Igna a tento technický mág má Britovu naprostou důvěru.
„Myslím, že Gigi je v tomto směru velmi chytrý a já se vydám tím směrem, který on určí, protože jsem si naprosto jistý tím, že ví co dělá, a že udělá správná rozhodnutí. Samozřejmě se na to dívá z jednotlivých úhlů pohledu,“ uvedl Cal Crutchlow pro Motorcycle News.

Vím, že v roce 2014 budu jezdit pro Ducati a ať už udělají cokoliv, věřím, že jejich rozhodnutí bude správné. Ze závodního hlediska by to byl velmi chytrý tah, takže pokud to udělají, plně pochopím důvody, které je k tomuto rozhodnutí vedly.“

Přechodem do kategorie Open by Ducati mimo jiné získala možnost pracovat na vývoji pohonné jednotky, což je pro výrobce z Boloně důležité. „Ducati potřebuje pracovat na vývoji motoru a já jsem vždy věřil, že je to pro ně jedna z klíčových věcí,“ pokračoval britský závodník. „Takže pokud by přechodem do kategorie Open získali motory navíc, tak nám to zjevně přinese velkou výhodu.“
Pokud jde o test v Sepangu, tak ani v tom nebyl Cal Crutchlow příliš konkrétní. „V Malajsii budu mít k vyzkoušení novou motorku, ale nejdřív budu jezdit na staré. Nepředpokládám, že by to s novou motorkou mělo být horší, ale pokud vím, tak je to naprosto nová motorka. Není upravená, ale je to modernizovaná verze, takže takový kříženec mezi 2013 a 2014. Už se nemůžu dočkat až uvidím, co přivezou do Sepangu, ale podle mého názoru bude mít v rámci dalšího směrování větší váhu až to, co přivezou do Sepangu koncem února a pak na Phillip Island,“ dodal Cal Crutchlow.
Do této chvíle Ducati tvrdí, že specifikaci Tovární Ducati bude v roce 2014 sedlat Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow a jezdec Pramac Racingu Andrea Iannone. Kategorii Open má pouze jediný jezdec a to Kolumbijec Yonny Hernandez, druhý jezdec Pramac Racingu.

První třídenní test v Sepangu zahájí jezdci královské kubatury MotoGP v úterý 4.února ve tři hodiny ráno středoevropského času. Na dráze Sepangu už nyní intenzivně pracuje testovací tým Ducati, který do Malajsie dorazil minulý týden.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist