Rozhodnutí o nahrazení Melandriho nebylo snadné

V mistrovství světa superbikových motocyklů dochází v případě Ducati k výrazné změně, protože od roku 2019 budou závodit s novým motocyklem Panigale V4. S příchodem nového stroje tým rozhodl také obměnit jezdeckou sestavu, aby posílili své šance bojovat o mistrovský titul. V sedle litrové motorky bude závodit Chaz Davies a Álvaro Bautista. Budoucnost Marca Melandriho by mohla být v americkém šampionátu podobně jak je tomu v případě Toniho Eliase, který je v USA velmi úspěšný.

Španěl Álvaro Bautista je jezdcem prototypového šampionátu MotoGP, který po skončení letošní sezony opustí sérii Grand Prix a spojí síly s týmem Ducati WorldSBK. Protože s týmem prodloužil Chaz Davies, místo ztratil Marco Melandri, miláček italských fanoušků, kteří jeho odchod nesou dost nelibě. Vedení Ducati stálo před těžkým rozhodnutím, jelikož s nasazením nového stroje jsou spojena vysoká očekávání, kterým chtějí dostát, rozhodli angažovat Bautistu.

„Samozřejmě, když činíte rozhodnutí vždy tam jsou důvody pro a proti a někteří s tím můžou souhlasit, druzí zase ne,“ uvedl šéf Ducati MotoGP Paolo Ciabatti. „Myslím, že jsme učinili volbu, a rozhodli na základě faktu, že v tom vidíme pro příští rok vysoce konkurenceschopný tým a zároveň podotýkám, že to neznamená, že by Marco nebyl konkurenceschopný, protože je velmi rychlý.“

„Rozhodli jsme se tak ale, protože věříme, že bychom s Álvarem mohli v průběhu roku dosáhnout vyšší kontinuity. Každopádně je to smutné, protože Marco byl skvělý a vždy se choval velmi profesionálním způsobem. Sezonu 2018 zahájil perfektně a dosáhl skvělých výsledků. Takže jak už jsem řekl nebylo to snadné rozhodování a čas ukáže.“

Ve čtvrtek byl s Ducati v Aragonii Chaz Davies, který tam ale trénoval na jiné dráze s motorkou supermoto. Velšan měl bohužel pád a skončil v nemocnici na pozorování. Podle prvních informací je sice potlučený, ale žádné vážnější zranění hlášena nejsou.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist