Redding: Nejistá budoucnost

Po dvoudenních testech pro Ducati v Mugellu se zdálo, že Scott Redding je favoritem na jedno ze dvou míst v juniorském týmu italské továrny, ale žádný další kontakt se už neuskutečnil.

Nový juniorský tým továrny Ducati by měl od příští sezóny vytvořit možnosti pro rozvoj mladých talentů. Jako možní partneři přicházejí v úvahu Pramac, tedy aktuální satelitní tým Ducati a stáj Moto2 Marc VDS Racing .
Jako největší kandidáti byla doposud sklonována jména Scott Redding a Andrea Iannone.

Na testech v Mugellu rozhodně přesvědčil Scott Redding o svém talentu. Brit absolvoval celkem 127 okruhů a na tvrdých pneumatikách docílil času 1:48,8 minuty. Nejlepší čas na kolo během závodního víkendu při letošní Grand prix Itálie jezdce s motocyklem Ducati měl hodnotu 1:48,444 a patřil Valentinu Rossimu.
Od těchto testů je ale klid a mezi Ducati a Reddingovým manažerem a týmovým šéfem Marc-VDS Michaelem Bartholemym se nekonalo žádné další jednání. "Test pro Scotta proběhl velmi úspěšně a on sám dokázal, že by mohl být v kubatuře MotoGP konkurenceschopný. Ale momentálně je na řadě Ducati a my čekáme, až se ozve. Otevřeně jsme řekli, co můžeme nabídnout a že bychom v roce 2013 velmi rádi společně spolupracovali.. Bohužel jsme od nich doposud neobrželi žádný návrh na příští rok".
"Po testu jsem několika manažerům Ducati poslal E-Mail, ve kterém jsem se poděkoval za možnost testovat a potvrdil jsem, že se těšíme na příští spolupráci. Bohužel jsem neobdržel vůbec žádnou odpověď. Takže v současné době vůbec netuším, co se stane se Scottem a s Ducati, ale možná budeme po Indianapolis vědět o něco více"., osvětluje současnou situaci Michael Bartholemy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist