Pramac-Ducati: Jediný Rookie u Ducati je Andrea Iannone

Ve stínu mistra světa Moto2 Marca Marqueze postoupil do královské kubatury MotoGP také třetí z tohoto šampionátu Andrea Iannone. Jezdec semi-továrního týmu Pramac Ducati ovšem očekává hodně těžkou sezonu jako Rookie.

Tradiční týmová prezentace Ducati v lyžařském středisku Madonna di Campiglio byla doposud vždy vyhrazena pouze továrním pilotům. V tomto roce byl ovšem nedílnou částí celého show i  tým Pramac-Racing, tedy semi-tovární tým od Ducati. Tím bylo jasně zdůrazněno, jak těsně budou v roce 2013 spolupracovat tovární tým a stáj Pramac.
Andrea Iannone je z kvarteta pilotů na motocyklech Ducati jediným Rookiem MotoGP a jeden ze dvou semi-továrních pilotů u Pramacu, když jeho týmovým kolegou je Američan Ben Spies. Při show «Wrooom 2013» se Ital poprvé představil se svým motocyklem Ducati GP13 sponzrovaným od «Energy T.I.»: "Jsem velmi poctěný tím, že jsem se stal členem rodiny Ducati", řekl na úvod 23-letý pilot, který všechny tři sezony v MS-Moto2 dokončil na třetím místě celkově.
Nyní na něho čeká další krok: "Jsem připraven vzít v potaz celou výzvu s tím, co všechno představuje závodění v MotoGP. Očekávám, že mě nyní čeká období učení, tak jako všechny Rookies v této kubatuře. Vím ale, že mě v tom můj tým bude plně podporovat", je názoru Andrea Iannone.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist