Lorenzo: V roce 2008 jsem chtěl skončit se závoděním

Vícemistr světa Jorge Lorenzo nyní potvrdil, že po svých těžkých pádech v roce 2008 myslel na konec kariéry. A dokonce po jednom z nich ani nevěděl, jak se vlastně jmenuje.

V letošním roce 2009 byl Jorge Lorenzo nejtvrdším a největším soupeřem Valentina Rossiho v souboji o titul mistra světa. Možná mu k tomu pomohl jeho "učednický" rok 2008, kdy jel tento mladý Španěl rovněž po boku skvělého Itala, svou častokrát přehnanou ctižádost a bojovnost ale zaplatil pády a také zraněními. 

A jak nyní Mallorčan prozradil, tak dokonce myslel i na konec závodní kariéry, když se zranil na hlavě a musel dokonce vynechat svou domácí Grand Prix v Barceloně. 


"Myslel jsem si, to je konec. Bylo to po čtvrtém těžkém pádu za sebou, během tréninku v Barceloně. Dostal jsem z boku ránu do hlavy a nevěděl jsem dva dny, jak se vlastně jmenuji. To myslím úplně vážně, nevěděl jsem totiž, kdo jsem! A co jsem zač a co vlastně dělám. Bylo to opravdu hodně tvrdá rána!", říká dnes po roce tovární jezdec Yamahy. 

A v okamžiku, když se znovu dokázal vzpomenout, kdo je a jak pracuje, tak chtěl se závoděním dokonce skončit. "Říkal jsem si, že pokud budu pokračovat dál v závodění, tak se dřív nebo později zabiju. A poprvé v životě jsem měl strach. Myslel jsem na konec kariéry. Závodění na motocyklu je sport, kdy se může stát i něco hodně ošklivého. A když na něco takového jezdec myslí, tak je to jeho konec", dodal dále Lorenzo a říkal dále, že opravdu byl několik dní názoru, skončit se závoděním. 


"A tak jsem si sám slíbil: můj přístup k závodění musím změnit. Když jsem znovu seděl na motorce a cítil jsem se dobře, tak byly tyto myšlenky naštěstí pryč. V Doningtonu jsem byl sice v tréninku hodně pomalý (17.), ale v závodě jsem nakonec vše překonal a skončil šestý. Byl jsem šestý i v Assenu a nevadil mně ani pád na Sachsenringu, neboť tam hrál velkou roli déšť", vzpomíná si dále Jorge Lorenzo.  

Ovšem přišla Laguna Seca, další velký a tvrdý highsider a opět ztráta sebevědomí: "A tak jsem musel začít opět od začátku. Ovšem v této sezóně jsem také hodně jezdecky dozrál. Začal jsem o závodění více přemýšlet a hledat důvody, jak být ještě rychlejší. Ale hlavně jsem i poznal, že se dá něco dělat i pomaleji", uzavírá kapitolu loňské sezóny tovární jezdec Yamahy Jorge Lorenzo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist