Guintoli testoval motocykl MotoGP

Včera v Mugellu dostal francouzský jezdec českého superbikového týmu Effenbert Liberty Racing Sylvain Guintoli možnost testovat motocykl Ducati GP11 týmu Pramac Racing místo zraněného italského jezdce Lorise Capirossiho.

Jak jsme už psali v tomto článku, tak jako náhradník za zraněného Capirossiho byl vybrán francouzský jezdec Sylvain Guitoli, jinak aktuálně dvanáctý jezdec aktuálního žebříčku superbikového šampionátu. A tak po třech rocích abstinence MotoGP směl Francouz Sylvain Guintoli včera opět sednout na motocykl královské kubatury a to opět na Ducati. Časem 1:52,398 minuty skončil Guintoli v testech desátý, ovšem na nejrychlejšího Caseyho Stonera ztratil přes 5 sekund. Zda tedy to bude opravdu on, kdo nahradí Capirexe na Sachsenringu, zůstává po včerejšku otevřenou otázkou. 
"Je to velmi pěkné, sedět opět na motocyklu MotoGP. Ovšem hodně se proti minulosti změnilo. Musím si nejdříve zase zvyknout, jak se s tímto motocyklem vlastně jezdí. Během těch tří let se toho opravdu hodně změnilo: šasí, pneumatiky a tak dále. Celý motocykl je úplně jiný, ale přináší to hodně radosti. Pomalu, ale jistě jsou i časy stále nižší. Výkon motocyklu si opravdu užívám"., řekl po testech Sylvain Guintoli. 






Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist