Grand Prix Kataru pohledem našich

Zahajovacího závodu letošního mistrovství světa silničních motocyklů se na okruhu v Losailu zúčastnili všichni tři naši reprezentanti. Kuba při své premiéře v roli stálého jezdce Grand Prix skončil devatenáctý, Lukáš i Abaja si v nové kubatuře i přes nebývalou konkurenci připsali první body!

Kapitoly článku

Jakub Kornfeil

Kuba jel v Kataru svůj první závod v týmu Racing Team Germany. Jel také poprvé na losailském okruhu a hlavně pod umělým osvětlením, takže bylo jasné, že se bude během víkendu postupně “rozkoukávat” a jeho výkony se budou zlepšovat s tím, jak si bude zvykat na nové prostředí. Během celého víkendu se pohyboval kolem dvacátého místa a jeho dosažené časy v podstatě potvrzovaly předchozí slova. V obou volných trénincích skončil shodně na jednadvacátém místě (v prvním zajel čas 2:13,289, ve druhém pak 2:12,658) a na stejné pozici pak skončil i ve kvalifikaci, kde se ale oproti volným tréninkům zlepšil bezmála o dvě sekundy (2:10,864). Dvaadvacáté místo zajel ve warm upu (2:13,028) a do závodu tedy startoval ze šesté řady.

A jak samotný závod viděl Kuba Kornfeil?: “Měl jsem velmi dobrý start. Předjel jsem hned tři až čtyři jezdce a z prvního kola jsem přijížděl jako osmnáctý. Potom mě ale předjeli Folger a Iwema. Vzápětí jsem udělal jezdeckou chybu a na chvíli jsem se ocitl mimo závodní dráhu a tím jsem ztratil kontakt se skupinkou soupeřů. V devátém kole jsem předjel Zulfahmi Khairuddina a v posledním kole ještě Martina, z čehož jsem měl opravdu radost."


Kubův týmový šéf Dirk Heidolf: "Jakub se musí naučit hned od začátku (myšleno první trénink) jezdit naplno. Takhle se dostal do tempa tento víkend až příliš pozdě."

O pět sekund před Jakubem skončil jeho velký soupeř z Red Bull Cupu Sturla Fagerhaug, další nováček a Mistr Evropy Marcel Schrötter skončil šestnáctý. Nejlepším nováčkem byl třináctý Alberto Moncayo, ale i podle výsledu tohoto závodu se dá předpokládat, že se náš reprezentant bude s těmito jezdci bít o titul “Rookie of the Year.”

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist