GPTech s wild card v Indy

Při Grand Prix v Indianapolis se na startu kubatury MotoGP objeví ještě druhý americký projekt s wild card. Bude to motocykl týmu GPTech v sedle s pilotem Aaronem Yatesem.

Závodní stáj GPTech není v mistrovství světa MotoGP žádným nováčkem, neboť v kubatuře Moto2 startovala v létech 2010 a 2011 s motocyklem FTR s wild card právě v Indianapolis. A hned při první účasti slavil tento tým velký úspěch, když v závodě obsadil deváté místo Jason Di Salvo, zatímco vloni skončil Jake Gagne jako 31.
V letošním roce pak využívá tento tým nová pravidla CRT a pojede dokonce v královské kubatuře.

Podvozek motocyklu je vlastní výroby a byl vyroben s pomocí BCL Motorsports z kanadského Ontaria, do něho je pak zabudován speciálně vyladěný motor Suzuki GSX-R1000, který vznikl ve spolupráci s MCJ Motorsports.
Pilotem bude čtyřnásobný šampion AMA Aaron Yates (38 let) z Milledgeville v Georgii. Yates havaroval těžce v roce 2010 v závodě superbiků AMA na okruhu Auto Club Speedway ve Fontaně v Kalifornii a utrpěl přitom těžké zlomeniny dolní končetiny. V současné době je ovšem americký pilot v naprostém pořádku a připraven co nejlépe závodit při svém startu s wild card při Grand Prix Indianapolis v královské kubatuře MotoGP.

Majitel týmu GPTech Geoff Maloney tak využívá příležitosti ukázat se na světové scéně s čistě americkým projektem. Potom co se jiný americký tým Attack Performance do závodu v Laguna Sece vůbec do závodu nekvalifikoval, tak GPTech o své kvalifikaci na "Brickyard" v Indianapolisu vůbec nepochybuje.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist