Attack-Performance: "Byli jsme jak slepí"

V Laguna Sece bylo startovní pole motocyklů CR doplněno bikem vlastní konstrukce stáje Attack Performance. Ačkoliv premiéra nedopadla nejlépe, tak Američané budou startovat i v Indianapolis.

Během pouhých čtyř měsíců se v USA podařilo postavit vlastní šasí do kterého byl zabudován speciálně vyladěný  motor Kawasaki. Z časových důvodů se ale neuskutečnil ani jeden test. Ten se vlastně konal teprve během volných tréninků při Grand Prix USA v Laguna Sece a skončil se tak, jak se v podstatě očekávalo: nekvalifikováním se do závodu samotného.

Přesto byly vidět pokroky, neboť od prvního volného tréninku v pátek až po kvalifikaci se jezdec Steve Rapp zlepšil o 3 sekundy. Překážku 107% časového limitu se ale Američanovi nepodařilo zdolat, Rappovi chybělo 0,6 sec. Ztráta na Jamese Ellisona s motocyklem ART byla dvě sekundy.
"Někteří dodavatelé součástek nás bohužel nechali na pospas osudu, a to pro nás znamenalo časovou ztrátu ve vývoji motocyklu a také to, že jsme nemohli vůbec testovat. Nezbylo nám nic jiného, než doufat v zázrak a ten se nekonal", říká týmový majitel Richard Stanboli.

Závodu GP-Indy se ale chce Stanboliho tým opět zúčastnit a na závodní víkend jít lépe připraven: "Pořádná příprava je klíčem k úspěchu. Do závodního víkendu v Laguna Sece jsme šli jako slepci a to se už nesmí opakovat. Pro Indy budeme připravení úplně jinak", slibuje zlepšení Richard Stanboli.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist