Ezpeleta: 39 motocyklů je příliš mnoho

V následujících řádcích se boss Dorny, Carmelo Ezpeleta, se vyjadřuje k nové kubatuře Moto2.

Samozřejmě, že nová třída Moto2 musí nejdříve dokázat, že "odpálkování" dvěstěpadesátek bylo oprávněné. Pokud se ale podíváme na počet jezdců a zájem týmů, tak je jasné, že tato novinka byla přijata velmi pozitivně. Šéf Dorny Carmelo Ezpeleta si sice není jistý, jak se projeví velký počet jezdců, ale zároveň dobře ví, že Moto2 bude mít velký vliv na celkové mistrovství světa.  


"Osobně si myslím, že 39 jezdců v Moto2 je příliš mnoho. Ale vše to přišlo tak hrozně najednou. Je to nová kategorie a každý by měl tedy dostat svou šanci. Jsem přesvědčen, že to přinese čerstvý vítr do plachet a budou to velmi zajímavé závody. A tak někteří, kteří vůbec nestartovali ve dvěstěpadesátkách, pojedou nyní Moto2." říká dále Ezpeleta. 

Oficiální startovní listina Moto2 bude sice známa až v polovině února, ale samotný Ezpeleta si nemyslí, že dojde ještě k nějakým velkým změnám: "Máme 39 přihlášených jezdců a vypadá to, že je to už konečný počet. Jistě může se stát, že některý tým ještě odstoupí, ale zase ještě někteří stojí na "čekací" listině", říká na závěr Carmelo Ezpeleta. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist