Ellison nazpět do MotoGP

Britský jezdec James Ellison se vrací do kubatury MotoGP. když pojede motocykl CR v týmu Paula Birda Motorsport.

Brit James Ellison bude slavit v příštím roce svůj comeback v královské kubatuře. Podepsal smlouvu s Paulem Birdem a pojede tak jeden motocykl CRT. Motor bude vytuningovaná  superbiková Aprilie RSV4, šasí zatím nebylo zvěřejněno. Pravděpodobně to ale bude FTR.

Ellison jezdil závody MotoGP v sezonách 2004, 2005 a 2006, ovšem bez větších úspěchů. Má na svém kontě celkem 39 závodů v královské kubatuře a nejlépe skončil jako 9. v Katalánsku 2006. Do historie MotoGP se ale zapsal jako první jezdec, který si kdy vyměnil při deštivém závodě motocykl, bylo to na Phillip Islandu. 
Paul Bird dal nejdříve nabídku Leonu Camierovi, ale pro něho už to bylo trochu pozdě: "Škoda, rád bych jezdil v MotoGP. Bohužel tato nabídka už přišla pozdě, jednal jsem už napevno s týmem Crescent Suzuki. Ovšem s dobrým týmem a se správnou podporou bych si troufnul i na MotoGP.", řekl pro Speedweek na toto téma Leon Camier. 

"Chtěli jsme čistě britský tým", řekl Bird pro 'Bikesportnews': "James má hodně zkušeností při vývoji a nastavení motocyklu. V takové situaci ostatně už jednou v MotoGP byl. Je to tedy ideální jezdec, který pro nás odvede tuto práci. Musíme sice ještě vyřešit hodně detailů, ale vypadá to hodně růžově", řekl o svém projektu MotoGP Paul Bird ještě letos "koučující" tovární superbikový tým Kawasaki a který odešel do MotoGP, když byl zklamán celkovou situací v paddocku WSBK.

"Jsme plni optimismu a myslíme si, že odvedeme velmi dobrou práci. Jakmile bude mít James svůj tým pohromadě, můžeme začít okamžitě s plánováním testů", řekl dále Bird, který je celým projektem Claming-Rule nadšen. 

Kromě MotoGP nasadí Bird jeden tým do BSB, motocykly Kawasaki pojedou v roce 2012 Shane Byrne a Stuart Easton.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist