Dvanáctá GP sezony – Velká cena Velké Británie

Kapitoly článku

Red Bull Rookies Cup – Preview

Součástí britské Grand Prix je také další kolo Red Bull Rookies Cupu. Poslední dva závody v Brně přinesly řadu překvapení v boji o přední příčky průběžného hodnocení. Ital Fabio Di Giannantonio dokázal snížit náskok Holanďana Bo Bendsneydera na rozdíl jedenácti bodů, ale pak přišel pád ve druhém českém závodu a Holanďan je znovu šestatřicet bodů v úniku. Tady ale rozhodně nic nekončí a bitva o celkové vítězství pokračuje dalšími dvěma závody na okruhu v Silverstone.

Třetím jezdcem v pořadí je šestnáctiletý Oscar Gutierrez, který byl v Brně jednou na stupních vítězů a čtvrtá příčka patři Marcu Garciovi. Oba Španěly dělí jen dva body, takže i souboj o celkové třetí místo je z tohoto pohledu velmi zajímavý. Garcia je zároveň posledním jezdcem, který po odjetých osmi závodech překročil hranici sta bodů.

Český závodník Martin Gbelec je průběžně osmnáctý. Na kontě má patnáct bodů a zatím nejlepším výkonem jsou dvě jedenáctá místa.

První závod je na programu v sobotu 29.srpna 2015 se startem v 17:30 hodin, druhé klání startuje o den později v 17:00 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist