Devátá GP sezony – Velká cena Německa

Kapitoly článku

Red Bull Rookies Cup – Preview

Vedoucím jezdcem průběžného hodnocení seriálu je holandský závodník Bo Bendsneyder, který se stal vůbec prvním závodníkem pohárové soutěže, který vyhrál čtyři úvodní závody v řadě. Šestnáctiletý jezdec by rád v takto nastaveném tempu pokračoval, jen to nebude mít tak snadné, protože na technické dráze Sachsenringu loni kvůli zranění nestartoval, takže má vůči svým soupeřům jistý hendikep.

Co nejvíc bodů potřebuje nasbírat druhý v pořadí Fabio Di Giannantonio, pokud ještě uvažuje o vítězství v letošním ročníku. Ital zaváhal jen v prvním klání v Jerezu, kde byl pátý, jinak v dalších třech závodech pokaždé bodoval druhým místem. Dnes má jednasedmdesát bodů a na prvního Bendsneydera ztrácí devětadvacet bodů. Třetím jezdcem v pořadí průběžného hodnocení je s dvaašedesáti body Španěl Oscar Gutierrez.

České barvy v Red Bull Rookies Cupu reprezentuje Martin Gbelec, který jel první závody až v Assenu. Úvod seriálu nestihl, protože byl začátkem května zraněný a moc nechybělo a nebyl ani v Assenu. Naštěstí nehoda, kterou absolvoval v německém seriálu IDM českého jezdce nijak nepoznamenala a ten mohl v Nizozemsku bojovat o své první body. Nakonec se mu to podařilo až ve druhém závodu, kde byl jedenáctý, takže mu teď s pěti body patří osmnáctá příčka.

V Německu jedou jezdci Red Bull Rookies Cupu celkem dva závody. Ten první už v sobotu 11.července s termínem startu v 16:30 hodin a druhý v neděli 12.července se startem v 15:30 hodin. V přímém přenosu lze tato klání sledovat - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist