Čtvrtá GP sezony – Velká cena Španělska

Kapitoly článku

Moto2 – Preview

Rekordy a informace Moto2 – Jerez, Andalusie (SPA)

Nejrychlejší kolo – Sam Lowes (2016) – 1'42,408
Rekord okruhu – Jonas Folger (2014) – 1'42,876
Kvalifikační rekord – Sam Lowes (2016) – 1'42,408
Maximální rychlost – Alex De Angelis (2011) – 253 Km/h

Délka závodu Moto2 - 26 kol (115,0 km)
Velká cena Španělska – Moto2 2016:
Stupně vítězů – 1.Lowes (Kalex), 2.Folger (Kalex), 3.Rins(Kalex)
Pole position – Sam Lowes – 1'42,408 sekundy
Nejrychlejší kolo závodu – Alex Rins – 1'42,979 sekundy

V pozici lídra šampionátu je Franco Morbidelli (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), jehož nástup do letošní sezony nemá chybu. Italský závodník vyhrál tři úvodní závody a na kontě má plný počet bodů, což je v této chvíli přesně 75 bodů. Jeho jízda působí velmi jistě, když dosáhne čela vedoucí skupiny, umí se odpoutat a závod dotáhnout do úspěšného konce. Pokud neudělá nějakou zásadní chybu, tak je na nejlepší cestě k zisku titulu mistra světa.

Pozitivní vstup do sezony má Thomas Lüthi (Garage Plus Interwetten), jemuž nyní patří druhá pozice, kde na prvního ztrácí devatenáct bodů. Podobně jak Morbidelli má Švýcar Lüthi prozatím stoprocentní účast na stupních vítězů, ale zatím je to bez vítězství – dvě druhá a jedno třetí místo.

Spokojený může být třetí Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo). Portugalec jede prvním rokem s novým podvozkem KTM a je vidět, že si spolu výtečně rozumí. V každém z tří úvodních klání bodoval a v Argentině dokonce získal první umístění na stupních vítězů, když s KTM projel cílem druhý. Na Thomase Lüthiho ztrácí třináct bodů.

Japonec Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia) nebodoval v Argentině, což mu teď chybí, protože jinak by velmi dobře sekundoval Morbidellimu. Jsme ale stále na začátku sezony, takže Nakagami určitě půjde dopředu, protože je to velmi talentovaný jezdec a naděje Japonska mít konkurenceschopného závodníka v prestižní kubatuře MotoGP.

Pětici nejlepších uzavírá Xavi Vierge (Tech 3 Racing), jemuž se podařil úvod sezony zvládnout jak k jeho, tak ke spojenosti týmu. Španěl má na kontě pětadvacet bodů, jeden bod před Alex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), čtyři body před Italem Lorenzem Baldassarrim (Forward Racing).

Britský závodník Danny Kent (Kiefer Racing) na svém účtu Twitter v neděli po závodě v Texasu napsal, že ukončil spolupráci se svým týmem Kiefer Racing, protože nejsou výsledky a naděje na jejich získání jsou v nedohlednu. V Texasu ale jeho týmový kolega Dominique Aegerter skončil pátý, takže od Kenta celkem riskantní krok už jen tím, že do závodu vůbec nenastoupil. Kiefer Racing jede s motocykly Suter a Kentovým nejlepším výsledkem bylo třinácté místo z Kataru. Jaká bude jeho další kariéra je nyní s velkým otazníkem. Za Brita do závodu v Jerezu nastoupí Federico Fuligni, jezdec z prostředí evropského šampionátu FIM CEV Repsol Moto2.

Moto2 – Stav po GP Texasu:

1. Franco MORBIDELLI ITA Kalex 75
2. Thomas LUTHI SWI Kalex 56
3. Miguel OLIVEIRA POR KTM 43
4. Takaaki NAKAGAMI JPN Kalex 32
5. Xavi VIERGE SPA Tech 3 25
6. Alex MARQUEZ SPA Kalex 24
7. Lorenzo BALDASSARRI ITA Kalex 21
8. Luca MARINI ITA Kalex 20
9. Simone CORSI ITA Speed Up 19
10. Dominique AEGERTER SWI Suter 18
11. Francesco BAGNAIA ITA Kalex 13
12. Fabio QUARTARARO FRA Kalex 13
13. Marcel SCHROTTER GER Suter 13
14. Hafizh SYAHRIN MAL Kalex 11
15. Sandro CORTESE GER Suter 8
16. Brad BINDER RSA KTM 7
17. Axel PONS SPA Kalex 6
18. Jesko RAFFIN SWI Kalex 5
19. Xavier SIMEON BEL Kalex 4
20. Danny KENT GBR Suter 3
21. Ricard CARDUS SPA KTM 2
22. Jorge NAVARRO SPA Kalex 2

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist