Bridgestone v MotoGP končí

Japonský výrobce pneumatik a jednotný dodavatel obutí pro královskou kubaturu v mistrovství světa silničních motocyklů dnes překvapivě oznámil odchod z MotoGP po skončení sezony 2015.

Japonský Bridgestone je v pozici jednotného dodavatele pneumatik MotoGP od roku 2009. Tehdy vyhrál dlouholetou válku pneumatik s Michelinem, který na zásobování královské kubatury předem rezignoval.

Bridgestone je v seriálu MotoGP od roku 2002 a první vítězství pro ně získal Japonec Makoto Tamada v brazilské Grand Prix 2004. První titul mistra světa vyhrál pro japonskou značku Australan Casey Stoner v roce 2007 na motocyklu Ducati.
„Od roku 2002 Bridgestone investoval velké množství zdrojů do MotoGP v rámci dosažení cíle stát se předním výrobcem pneumatik,“ uvedl šéf marketingu Bridgestone Shu Ishibashi. „Během tohoto období jsme si vytvořili silný a úspěšný vztah s Dornou a týmy, což vyvrcholilo tím, že se naše společnost stala vůbec prvním oficiálním dodavatelem pneumatik šampionátu. MotoGP byla extrémně cenná platforma pro vývoj pneumatik, která nám pomohla uvést vysoce progresivní technologie do sortimentu našich silničních pneumatik, z čehož těžili koncoví zákazníci.“
Generální manažer Bridgestone Kyota Futami k odchodu japonské značky z MotoGP řekl: „Dosáhli jsme všech cílů s nimiž jsme před deseti lety vstupovali do mistrovství světa a věříme, že nyní nastal ten správný okamžik pro odchod. V následujících dvou sezonách budeme nadále pokračovat s podporou všech týmů a jezdců na světové úrovni a nadále budeme investovat do vývojového programu pneumatik MotoGP. V příštích dvou letech budeme nadále posouvat hranice vývoje motocyklových pneumatik, abychom udělali vše proto, abychom mistrovství opustili po skončení sezony 2015 nejlepším možným způsobem.“
Na základě oznámení společnosti Bridgestone o odchodu z MotoGP, promotér šampionátu Dorna vyhlašuje tendr na pozici jednotného dodavatele pneumatik třídy MotoGP s platností od roku 2016. Termín pro podání žádostí je od 1.května 2014 do 22.května 2014.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist