Bautista brzy ještě silnější

Pole position ze Silverstone pro Alvara Bautistu je určitě i zrcadlem velmi podařeného předchozího testování v Barceloně. Ovšem pilot týmu Gresini Honda vidí i další možnosti zlepšení.

Alvaro Bautista se doposud ve své krátké kariéře pilota Grand Prix nedokázal dostat na úroveň svých krajanů Jorge Lorenza a Daniho Pedrosy. V těch prvních dvou sezónách ovšem neměl k dispozici kvalitní závodní materiál, neboť Suzuki prostě nebyla konkourenceschopná. Nyní poprvé ziskem Pole position potvrdil mistr světa 125-tek z roku 2006, že po změně týmu ke Gresini Honda je s ním nutno počítat. Ostatně už před závodem byl Bautista hodně optimistický.

Podiové umístění sice ještě "zapomenutý Španěl" nezískal, ale čtvrtým místem v cíli si připsal na své konto doposavadní nejlepší umístění během svých 38 startů v královské kubatuře MotoGP.
Navíc továrního jezdce HRC Daniho Pedrosu opravdu hodně proháněl.

Bautista vysvětluje, že si nejdříve musel zvyknout na přechod ze Suzuki na motocykl Honda RC 213 V. "V prvních testech jsme toho nemohli moc změnit, musel jsem nejprve nový motocykl pořádně poznat. Pro test v Estorilu jsme ale měli připraveno několik experimentů, bohužel test uplaval ve vodě".
Teprve testování v Barceloně, tedy týden před Silverstone, mohl tým San-Carlo-Gresini-Honda poslat svého pilota na trať s pozměněným nastavením. Nyní má Bautista na předním kole více váhy, když přední vildice je jinak nastavena. Gresini je jediným týmem, který používá pérování od firmy Showa, ostatní soupeři věří více Öhlinsu: "Mám nyní daleko lepší pocit. Ale my jsme schopni se ještě více zlepšovat, to vím", říká aktuálně sedmý jezdec tabulky MotoGP Alvaro Bautista, který má nyní na svém kontě 58 bodů, tedy úplně stejně jako šestý Ital Valentino Rossi s továrním motocyklem Ducati.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist