Bautista: Hodně velká sebedůvěra

Při Grand Prix Velké Británie chce jezdec satelitního týmu Gresini Honda Alvaró Bautista dojet letos poprvé v Top-5. Přičemž tento Španěl dobře ví, že startovní fáze hraje v Bautistově případě klíčovou roli.

V sezóně 2012 dojel Alvaró Bautista už třikrát na šestém místě. Nyní chce skončit v Top-5, což by ho přiblížilo kýženému podiovému cíli o další krůček: "V Katalánsku jsem jel velmi dobrý závod, ovšem z mé startovní pozice to bylo hodně těžké. Několik hochů přede mnou jsem předjel a dokázal jsem zajíždět stejné tempo jako vedoucí trojice. Na startu jsem totiž ztratil příliš mnoho času, a to si prostě v tomto šampionátu nemůže nikdo dovolit", říká pilot týmu Gresini, který do závodu vyjížděl z 10. pozice.
Bautista doufá na další zlepšení ve Velké Británii, kde chce své nesporné jezdecké kvality ukázat už v kvalifikaci a potom hned po startu v samotném závodě: "Pozitivní průběh závodu může být jen v případě, když se mně podaří získat lepší startovní pozici a tu dokázat v průběhu závodu také "prodat", neboť závodit se špicí, tak na to máme dostatečnou rychlost. S touto jistotou a s pozitivními výsledky z posledních testů pojedeme nyní do Silverstone. Také můj pocit pro motocykl se hodně zlepšil".
"Mám rád rychlou a širokou trať v Silverstone. Samozřejmě, že budou rozhodovat povětrnostní podmínky, ale já jsem si jistý, že s mým motocyklem Honda RC213V budu mít hodně legrace a že zažijeme další hodně pozitivní závodní víkend", říká v předvečer závodu GP Velké Británie Alvaró Bautista.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist