Abraham bude testovat v Jerezu

Český motocyklový jezdec Karel Abraham bude tento týden testovat na okruhu Jerez de la Frontera motocykl Ducati Desmosedici GP10.

Ve Valencii, necelých 48 hodin po svém prvním vítězství v kubatuře Moto2 v mistrovství světa silničních motocyklů, skončil Karel Abraham po dvou dnech testů s motocyklem Ducati Desmosedici GP10 jako šestnáctý v klasifikaci (v samé blízkosti Valentina Rossiho), když to pro něho byly teprve ta pravá testovací kola s tímto motocyklem, když pomineme "ochutnávku" začátkem června v Mugellu.


Tento pozitivní debut českého nováčka MotoGP se dvěma "oficiálními" továrními motocykly roku 2010 -Caseyho Stonera a  Nickyho Haydena, hodnotili velmi pozitivně i přítomní zástupci továrny Ducati. 


Samozřejmě, že čím více okruhů v sedle, tím lepší pocit pro jezdce brněnské stáje Cardion AB Motoracing. A jelikož "Rookies" mohou jednou testovat i nad rámec oficiálních testů MotoGP, tak toho jistě využije i Karel Abraham a sice už tento týden - od středy do pátku - kdy absolvuje v Jerezu třídenní testování společně s některými superbikovými týmy (BMW a BMW Italia) a také s jezdci kubatury Moto2. 

"Tým má na těchto testech k dispozici pouze jeden motocykl Ducati od Haydena, vybavený motorem Big Bang. Ovšem jsou už v něm zabudovány některé nové tovární díly na rok 2011, které bude tak vlastně Kája testovat", řekl exkluzivně pro náš web nejnovější aktuality z Jerezu majitel týmu Cardion AB Motoracing, pan Karel Abraham sr.

Nové motocykly obdrží tým Cardion AB Motoracing až na oficiální test MotoGP začátkem února 2011 v Sepangu. A tyto nové motocykly Ducati Desmosedici 2011 budou už dle technického ředitele závodního oddělení Ducati, Filippa Preziosiho, přizpůsobeny technickým požadavkům a názorům Valentina Rossiho. 


"Dalším překvapením testů byl Čech Karel Abraham. Ten jen s jedním vítězstvím v závodech Grand Prix - v neděli v Moto2 - vstoupil do královské kubatury. Ovšem s jedním vítězstvím na svém kontě začal jezdit v MotoGP i Alex de Angelis. Ve svém testovacím debutu ovšem na sebe ukázal Abraham hodně výrazně. Pozice 16. sice není co se týká umístění nějak světoborná, ovšem podívejte se na ztrátu pouhých 1,727 sekundy na nejrychlejšího. S tímto časem by sice vyjel do nedělního závodu rovněž jako poslední, ale podívejte se na první ostrý start Gabora Talmacsiho vloni v Barceloně. Ten byl po druhém volném tréninku se ztrátou 5 sekund na špici kubatury MotoGP. Naopak Abraham se dokázal oproti prvnímu dni testů zlepšit o plných 1,3 sekundy. Nyní ovšem začíná pro nováčka MotoGP ta nejtěžší úloha, neboť právě ještě jednou tolik zbývá nováčkovi na Ducati, aby byl v absolutním Top, ovšem v zásadě se dá hovořit o hodně podařeném začátku. A že bude Abraham jen o 0,032 sekundy pomalejší než Rossi, o tom snad nesnil ani on sám", píše renomovaný motocyklový web motorsport-magazin.com v článku Analýza testů -  překvapení a zklamání.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist