Pár minut před startem DutchTT

V článku přinášíme poslední aktuální zajímavosti z paddocku Grand Prix Holandska těsně před tím, než se na svůj první volný trénink vydají jezdci s motocykly Moto3.

Moto2

Případ mezi Marcem Marquezem a Polem Espargarem při katalánské GP byl včera definitivně ukončen definitivním rozhodnutím disciplinární komise FIM. Toto jednání se konalo na základě protestu týmu Pons, kde Espargaro jezdí. Marquezovi zůstane 16 bodů za 3. místo a nebude ani dodatečně potrestán.
Forward Racing Team oznámil, že jejich piloti Alex de Angelis a Yuki Takahashi od tohoto víkendu v Assenu změní dosavadní šasí švýcarské firmy Suter na britské FTR . Toto rozhodnutí ale nic nemění na další vzájemné spolupráci týmu Forward Racing se Suterem v kubatuře MotoGP, kde startuje s motocyklem Suter-BMW americký jezdec Colin Edwards.
Anthony West nebude v Assenu jediným Australenm v Moto2, neboť Damian Cudlin pojede při DutchTT a na Sachsenringu jako náhradník za Angela Rodrigueze v týmu Desguaces La Torre SAG Team. Původně tato španělská stáj uvažovala o Italu Massimu Roccolim. Cudlin tuto sezónu začal v katarském týmu QMMF, ovšem ještě po předsezonních testech byl vystřídán právě Westem. Cudlin pojede motocykl Bimota HB4 2012.

Moto3

Už třetí zlomený prst Alexe Rinse. Máme odjeto celkem šest závodů, a v každém druhém si španělský mistr kubatury do 125 ccm Alex Rins zlomil nějaký prst, a to vždy úplně jiný. Přes poslední zlomeninu v Silverstone bude ale Rins v Assenu závodit s motocyklem Suter-Honda svého týmu Estrella Galicia 0,0, tedy ex-Monlau Competicion.

Zlomená levá klíční kost pro Jacka Millera. Německý šampion 2011 Jack Miller z Austrálie má po Silverstone zlomenou klíční kost ve stejném místě jako po pádu v Jerezu. Přesto by se australský jezdec chtěl postavit na start letošního ročníku DutchTT.

Dvě divoké karty obdrželi domácí Bryan Schouten a Španěl Julian Miralles. Na trati "TT Circuit Van Drenthe" uvidíme mnohonásobného domácího šampiona 125-tek Bryana Schoutena (mistr Nizozemí třídy 125 GP 2004, 2006, 2009 a 2011), který bude pilotovat motocykl Honda NSF250R týmu Dutch Racing. Druhým bude španělský jezdec Julian Miralles, ex-vicešampion Evropy a CEV v kubatuře 125. Pojede pochopitelně za svůj vlastní tým MIR Racing s motocyklem vybaveným šasím Aprilia RSA 125 (ex-Aspar) a s motorem Honda.

Nový Kalex-KTM pro Brada Bindera. 16-letý talent z Jižní Afriky, vítěz první jízdy Red Bull MotoGP Rookies Cup vloni v Estorilu, bude mít v Assenu k dispozici nový rám KTM Kalex. Pro Bindera je to vlastně domácí Grand Prix, neboť jeho tým RW Racing GP pochází z Holandska. Nové rámy Kalex už předtím dostali Hector Faubel, Luis Salom a Alberto Moncayo.

Žebříček Rookie vede stále Romano Fenati. Italský jezdec Romano Fenati zůstává i nadále jedničkou v žebříčku "Rookie of the Year" v kubatuře Moto3, když v roce 2012 nasbíra během 6 závodů celkem 61 bodů. Následují Alex Rins (44), Nicholas Antonelli (38) a Arthur Sissis (31). V loňském roce získal toto prestižní ocenění Maverick Vinales.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist