Aktuálně z Mugella

Jako před každým závodem Grand Prix vám i tentokráte přinášíme horké novinky a změny ve startovních třídách obou nižších kubatur. Je jich docela hodně a pochopitelně k tomu patří i jezdci s wild card, včetně našeho Miroslava Popova.

Začneme kubaturou malorážek, kde jsou tyto změny. O tom, že jednu ze tří divokých karet dostal náš Míra Popov jsme už pochopitelně psali.  Rovněž jste se mohli dočíst úplnou novinku, že náš stabilní jezdec Jakub Kornfeil pojede od Mugella motocykl Aprilia RSA. A konečně i to, že vedoucí jezdec šampionátu stopětadvacítek Nicolas Terol byl úspěšně v Barceloně zoperován a nebude tak v Mugellu chybět. Po dvou vynechaných závodech - kvůli zlomené levé ruce - se vrací na trať vicemistr Evropy a vicešampion CEV z roku 2010, 16-letý Portugalec Miguel Oliveira, který pojede ve svém týmu Andalucia Banca Civica.
V rámci oslav 150 let sjednocení Itálie - státní svátek byl v Itálii 17. března - nastoupí oba dva jezdci italské reprezentace Luigi Morciano a Alessandro Tonucci v barvách italské trikolory. A kromě našeho Miroslava Popova pojedou s wild card ještě další dva Italové a sice Kevin Calia (MGP Racing) a Massimo Parziani (Faenza Racing) - oba na Apriliích. A i tentokrát se objeví v týmu WTR-Ten10 Racing místo Inda Saratha Kumara norský jezdec Sturla Fagerhaug. 
V kubatuře Moto2 se v týmu Motorsport 69 (známého spíše jako “Aeroport de Castello”) objeví místo Skota Keva Coghlana (na snímku) - ex-šampiona CEV Supersport a CEV Moto2, kterému odstoupil sponzor a skotský jezdec není tedy schopen dostát svým peněžním závazkům, Ital Tommaso Lorenzetti se šasím FTR.
 
První divokou kartu dostal stále nezaměstnaný Ital Raffaele De Rosa - propuštěný před nedávnem od Nietů - kterého uvidíme na třetím motocyklu FTR stáje SAG a tu druhou potom Mattia Tarozzi se Suterem týmuFaenza Racing. 

O změnách v týmu Aspar jsme vás už informovali v tomto článku, Martinezův tým totiž nastoupí v úplně novém složení vedoucí jezdec CEV Jordi Torres a třetí muž šampionátu SSP David Salom.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist