Terol nebude v Mugellu chybět

Další obětí assenského asfaltu byl vedoucí jezdec šamponátu stopětadvacítek Nicolas Terol, který havaroval v kvalifikaci a místo závodu raději odletěl domů do Barcelony, kde mu byla zoperována pravá ruka.

Letošní sezóna začala pro Nicolase Terola fantasticky a tak se po třech odjetých závodech nabízela otázka, zastaví vůbec někdo Terola? Ještě po Grand Prix Katalánska to vypadalo ve stopětadvacítkách úplně stejně, španělský jezdec vedl s náskokem 48 bodů před Němcem Cortesem o 52 bodů před mladíkem Folgerem. Ale přišel britský Silverstone, jezdec Asparova týmu dojel až osmý a po pádu v kvalifikaci v Assenu ani nenastoupil na start na své oblíbené trati a situace na čele tabulky je trochu jiná. Sice stále ještě vede Terol, ovšem jeho náskok na druhého Folgera je pouhých 27 bodů a následující trojice ve složení Cortese, Zarco a Viňales ztrácí 34 resp. 38 bodů. Takže ve hře je rázem pět jezdců!
"Nikdo nemá rád pády, ovšem jsou částí naší práce. Je to sice škoda, že jsem propásl svůj oblíbený závod, ale nyní se cítím opět hodně silný a vím, že mám formu a navíc mě už nebrzdí zranění malíčku. Ačkoliv jsem tedy nebyl na startu v Assenu, tak nyní v Mugellu mám šanci všechno dohnat", říká vedoucí jezdec šampionátu malorážek Nicolas Terol. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist