V roce 2008 testy MotoGP a WSBK v Brně

Nový povrch brněnského okruhu, který náš autodrom dostane na jaře roku 2008, přivede na trať Masarykova okruhu týmy MotoGP i WSBK.

Hned po novém roce začne rozsáhlá oprava povrchu Masarykova okruhu v Brně, kde během ledna bude odstraněn starý asfaltový „koberec“. Poté bude vše připravené tak, aby na začátku dubna mohl být na brněnskou dráhu položen finální asfaltový povrch.
„Závodní dráha se začne opravovat hned po novém roce. Oprava by měla trvat celkem dva a půl měsíce, přičemž během pokládání finální asfaltové vrstvy musí být venku teplota kolem 15° C,“ říká paní Ivana Ulmanová, ředitelka Automotodromu Brno. „Musíme věřit, že duben nezklame a požadovanou teplotu připraví. Klimatické podmínky v České republice opravě moc nepřejí. V tomto případě můžeme závidět kolegům ze Španělska nebo Itálie, kdy roční teplota téměř nezaznamená mráz.“
Nové články v řádech FIM poté dodají na brněnský okruh testování týmu prestižního seriálu MotoGP. Dle těchto nových dodatků řádů FIM se musí konat na každém novém okruhu, nebo okruhu, kde dojde k výměně asfaltu, testování, které nesmí být uskutečněné později než 4 týdny před závodem MotoGP. Testů se sice nesmí zúčastnit žádný z permanentních jezdců MotoGP, nicméně všechny týmy si jistě budou chtít vyzkoušet nový povrch okruhu, kde se později utkají o body do Mistrovství světa. Tyto testy MotoGP se budou konat v Brně hned na začátku července 2008.
Své testy v Brně ovšem absolvují i týmy Mistrovství světa Superbike, které si nový povrch přijedou otestovat měsíc před svým červencovým vystoupením v České republice. Milovníci superbikových strojů si třídenní testy nohou vychutnat od 17. června 2008.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist