Masarykův okruh má nového majitele

Areál Masarykova okruhu včetně závodní dráhy, polygonu a hotelu GRID převzal nový majitel. Společnost SHAKAI podnikatele a investora Karla Hubáčka počítá se zachováním současných aktivit v areálu a s jeho dalším rozvojem. Karel Hubáček areál včetně pozemků koupil od společnosti A.B.R. HOLDING a.s. a Karla Abrahama, který areál ovládal od roku 2005. Výši transakce podnikatelé nezveřejnili.

„Věřím, že náš příchod dá areálu brněnského automotodromu nový impuls v jeho dalším rozvoji,“ říká Karel Hubáček a ujišťuje, že na každodenním fungování okruhu se nic nemění: „Nasmlouvané a oznámené akce i pronájmy jsou samozřejmě platné. Naším cílem je dál rozvíjet také aktivity na polygonu, posílit segment firemních akcí a zároveň dál vytvářet příležitosti, kdy se okruh otevře pro veřejnost – a nejen tu motoristickou.“

Karel Hubáček má bohaté zkušenosti se strategickými investicemi. Je majitelem areálu bývalého závodu Vítkovice Heavy Machinery v Ostravě. V podnikání se mimo jiné ve spolupráci se společností Accolade zaměřuje na investiční příležitosti v oblasti průmyslových parků a areálů. Dlouhodobě spolupracuje i se skupinou CREDITAS, která patří jeho bratranci miliardáři Pavlu Hubáčkovi.

„Jsem ráda, že Karel Hubáček má vztah k motoristickému sportu a zároveň vnímá hodnotu, jakou Masarykův okruh představuje. Nejen po stránce majetkové, ale i jako symbol Brna a motoristické historie celého Česka,“ uvedla předsedkyně představenstva Ivana Ulmanová.

Akvizice areálu Karlem Hubáčkem je výsledkem několikaměsíčního procesu. V současné době nový majitel ovládá celý areál včetně společností, které v něm hospodaří. „Je třeba poděkovat Karlu Abrahamovi, který okruh provozoval téměř dvacet let a provedl jej i řadou krizí,“ uvedl Karel Hubáček.

S Karlem Hubáčkem vstupuje do areálu silný investor, který má vizi, jak jej rozvíjet,“ komentuje dosavadní majitel Masarykova okruhu. „Od roku 2016 jsme se zaměřili na rozvoj dalších aktivit v areálu, ať už to byl hotel nebo polygon. Ty dnes představují významnou část jeho života. Věřím, že nastaveným směrem se bude okruh rozvíjet i dál, a zároveň zůstane jednou z nejprestižnějších závodních tratí ve střední Evropě,“ doplnil Abraham.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist