Poslední Alpe Adria v Poznani

Na závodním okruhu v polské Poznani jsem byl poprvé, a přestože zázemí je chudší než kdekoliv jinde, samotná závodní trať je velmi rozmanitá. Okruh disponuje rychlými i technickými úseky, čímž se pro mě stal velmi oblíbenou tratí. Atmosféra, která vládla během nedělních závodů, byla opravdu fantastická, za což se zasloužili diváci a především skvělý komentátor.

Kapitoly článku

Superstock

Ve třídě Superstock 1000 jsem se postavil na pátou startovní pozici s časem 1:35“644, z poleposition startoval francouzský pilot Gwen Giabbani, který s týmem Yamaha Austria vybojoval titul mistra světa ve vytrvalostních závodech. Start se mi moc nepovedl a po prvním kole jsem projížděl cílem jako 7. v celkovém pořadí. Postupně jsem se probíjel až na pátou pozici, kde jsem sváděl pěkné souboje s Italem Pellizzonem. Toho se mi podařilo předjet a hned jsem si vytvořil drobný náskok. Bohužel se mi již nepodařilo dojet jezdce bojující o druhé místo a závod jsem tedy ukončil jako 4. v celkovém pořadí za favorizujícím jezdcem Giabbanim, druhým Fillou a třetím Jermanem.

Výsledky:

1. FILLA Michal, Yamaha, 25:34.103
2. JERMAN Marko, Honda, + 0.260
3. MIKŠOVSKÝ Tomáš, Yamaha, + 4.686
4. PELLIZZON Fabrizio, Aprilia, + 8.538
5. WALKOWIAK Marcin, Yamaha, + 9.913
6. NOSS Viktor, Yamaha, + 25.841

Superbike

Po krátké pauze jsem nastoupil na start třídy Superbike, kde jsem vybojoval třetí startovní pozici s časem 1:35“285 hned za prvním Andreasem Meklauem a domácím jezdcem Marcinem Walkowiakem. Start se mi tentokrát docela povedl a hned jsem se usadil na třetí pozici za Walkowiakem. Po několika kolech jsem se dostal na druhou pozici za vedoucího Meklaua a snažil se jeho náskok stáhnout. Pár kol se mi to dařilo a já zajel svůj nejrychlejší čas na tomto okruhu, který měl hodnotu 1:34“462. Pak ale zhruba v polovině závodu mi začalo v zatáčkách vibrovat přední kolo a já musel zpomalit. Druhé místo jsem nakonec udržel s bezpečným náskokem, ale Andyho jsem už nemohl dostihnout.

Výsledky:

1. MEKLAU Andreas, Suzuki, 25:22.024
2. MIKŠOVSKÝ Tomáš, Yamaha, + 5.724
3. SIKORA Ireneusz, BMW, + 9.791
4. WALKOWIAK Marcin, Yamaha, + 9.793
5. OSKALDOWICZ Janusz, Yamaha, + 36.490
--------------------------------------------------------------
8. DRAŽĎÁK Jiří, Yamaha, + 53.996

V celkovém šampionátu Alpe Adria jsem v kategorii STK 1000 klasifikován jako 4. a ve třídě Superbike 2., hned za týmovým kolegou Jirkou Dražďákem. Velké poděkování patří všem sponzorům, kteří se podíleli na financování našich sportovních aktivit během celé sezóny a hlavně majiteli Bily Racing Týmu Robovi, který mi umožnil v jeho týmu startovat a dokončit tak závodní sezónu, nad kterou visel otazník již po třetím závodě. Poděkování i Vám fanouškům za podporu během celé letošní sezóny.

Informace o redaktorovi

Tomáš Mikšovský - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist