USA dominovaly v kvalifikaci

65. ročník Monster Energy FIM Motocross of Nations - tedy Motokrosu národů měl včera na pořadu své kvalifikační jízdy. Na trati ve francouzském Saint Jean d’Angely dominoval tým USA ve složení Ryan Dungey se Suzuki (MX1), Blake Bagget na Kawasaki (MX2) a Ryan Villopoto s Kawasaki (Open) a vybojoval si ve všech třech kubaturách Pole position.

Kapitoly článku

36 států ze všech 5 světadílů vyslalo své zástupce do kvalifikačních jízd 65. ročníku "Monster Energy FIM Motocross of Nations" ve francouzském Saint Jean d’Angely  a mezi nimi nechyběla ani česká motokrosová reprezentace ve složení Filip Neugebauer na Kawasaki (MX1), Marek Sukup rovněž na Kawasaki (MX2) a Martin Michek s KTM (Open). Kvalifikačním jízdám dominovali motokrosaři z USA a jednoznačně tak ukázali, kde se jezdí nejlepší motocyklové závody na světě, když na ně v kvalifikaci nestačili ani noví mistři světa Ital Antonio Cairoli v MX1 či Němec Ken Rozcen ve slabší kubatuře. Z našich zajel skvěle Martin Michek v kubatuře Open (10.), dařilo se i Filipu Neugebauerovi v MX1, naopak určitým zklamáním byl včerejší výkon Marka Sukupa, který skončil v MX2 až 24. Na jeho omluvu je ale nutno poznamenat, že Sukup byl nominován až jako náhradník za dlouhodobě zraněného Petra Smítku.
Holeshot první včerejší kvalifikace sice patřil Rusovi Bobryshevovi, ovšem hned v prvním kole se před něho dostali Američan Dungey a mistr světa Cairoli a ti spolu bojovali v překrásném souboji až do odmávnutí cílovou šachovnicí, nakonec je v cíli dělila pouze 1 sekunda ve prospěch Američana. Radost domácích fanoušků zajistil třetím místem Pourcel. Australan Reed dojel čtvrtý a Top-5 si velmi  vyrovnanou jízdou zajitil Jihoafričan Rattray. Velmi špatný start měl Brit Searle a byl nakonec hodně rád, že dojel jako 9. Český jezdec Filip Neugebauer dokončil kvalifikaci na velmi dobrém 14. místě.
MX1 - kvalifikační závod: 1. Ryan Dungey (USA, Suzuki), 23:46.461; ; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:01.308; 3. Christophe Pourcel (FRA, Kawasaki), +0:46.425; 4. Chad Reed (AUS, Honda), +0:52.778; 5. Tyla Rattray (RSA, Kawasaki), +0:54.664; 6. Rui Goncalves (POR, Honda), +0:59.299; 7. Tanel Leok (EST, TM), +1:01.397; 8. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), +1:01.570; 9. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), +1:29.250; 10. Jonathan Barragan (ESP, Kawasaki), +1:32.070; ...14. Filip Neugebauer (CZE, Kawasaki) - 1 kolo.



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist