V Pacově začíná mistrovství ČR v motokrosu

Kapitoly článku

Úvodnímu závodu mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu předcházela pilná příprava jezdců a týmů. Proto již všichni netrpělivě odpočítávají čas do zahájení seriálu. Pod novým názvem LR COSMETIC / ADOS CUP budeme před jednotlivými závody MM ČR MOTOKROS poskytovat prostor hlasům našich a zahraničních jezdců. V předvečer premiéry v Pacovském propadu byli osloveni jezdci devíti otázkami.

# 2 Josef KULHAVÝ (ČR, KRTZ IV. v AČR, Suzuki)–vice/ČR 2010

1) Jak jste trávil zimní přestávku?
2) Za který tým a na jakém stroji budete letos závodit?
3) Máte letos za sebou už nějaké závody?
4) Jaký je váš momentální zdravotní stav?
5) Vítáte skutečnost, že v letošním seriálu jednotlivců přibyl ještě sedmý závod?
6) Je výhodné, že domácí šampionát startuje o měsíc později než obvykle?
7) S jakou náladou a formou vstupujete do letošní sezóny?
8) Co očekáváte od zahajovacího podniku v Pacově?
9) Jaký program letos kromě českého šampionátu plánujete?


1) Moje předsezónní příprava zatím ještě probíhá, letos jsem ji zahájil opravdu velice pozdě. Po čtyřech měsících „nic nedělání“ jsem začal s fyzičkou a vlastně téměř současně i s tréninkem na motorce až začátkem února. Díky mému kamarádovi Martinu Rigovi jsem mohl odjet trénovat na pár dní do Itálie. A potom jsem trénoval už jen u nás na písku v Břeclavi.
2) Po skvělé loňské sezóně jsem zůstal na další sezónu bez angažmá a se závoděním jsem se rozhodl z mnoha důvodů skoncovat. Naštěstí mě oslovil Aleš Fučík z týmu KRTZ IV v AČR a po vzájemné domluvě jsem jeho nabídku přijal. V týmu jsem nadmíru spokojený, skvěle v něm funguje komunikace a věřím, že i oni jsou a budou spokojeni se mnou. Na sériovém stroji Suzuki pojedu na přání týmu opět kubaturu MX2.
3) V rámci přípravy jsem se úspěšně zúčastnil několika cross country závodů v Česku a na Slovensku, začátkem dubna jsem jel ve Vranově u Brna mistrovství Moravy. S jízdou jsem byl celkem spokojený, i když je ještě hodně na čem pracovat. Pak jsem odletěl do Itálie ke společnému tréninku a závodění. Jezdil jsem tam na dvoutaktní třístovce TM a musím říct, že bych byl rád, kdyby se éra dvoutaktů vrátila! Byla nádhera po sedmi letech na takové motorce závodit. Věřím, že mi pobyt v Itálii velice pomůže i v Pacově.
4) Nechci to zakřiknout, ale nikdy předtím jsem se necítil lépe (smajlík).
5) Určitě, čím víc závodů, tím lépe.
6) Že náš mistrák začíná v květnu, mě velice potěšilo. Kdyby začínal jako obvykle, vypadalo by to se mnou hodně bledě...(viz odpověď na otázku č.1).
7) Zatím jsem ve formě hodně špatné a náladě fantastické. Takže uvidíme v Pacově, jak se s těmito protiklady poperu (smajlík). Neočekávám vůbec nic, jak už jsem napsal výše, chtěl jsem s ježděním skoncovat. Takže si budu závodit pro zábavu a hlavně chci, aby byli se mnou v týmu spokojeni.
8) Uvidíme, zatím jsem nad tím ani moc nepřemýšlel (smajlík). Doma mám v garáži dvě rozebrané motorky, a tak doufám, že po návratu z Itálie je stihnu složit. Ať mám v Pacově na čem jet (smajlík).
9) Kromě českého mistrovství pojedu i německý cross country šampionát na tovární TM 300. „Kantráče“ mě moc baví, jsou výborné na fyzičku a je to skvělé odreagování od stereotypního kroužení po trati (smajlík). 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist