Šestidenní – Středa byla jedním slovem masakr

Jiným slovem než masakr se třetí den letošní „Šestky“ asi ani nedá pojmenovat. Masakr to byl hlavně pro trofíky, protože ještě v úterý druzí Američané, třetí Francouzi, čtvrtí Španělé a šestí Angličané, jsou dnes doslova a do písmene na chvostu. Například Francouzi přišli o tři jezdce, Američan Russel Kailub, který doteď všechny drtil, vypadl. Na Jahodnou musel během dne záchranářský vrtulník a později ještě jednou do Medzeva. Slovenský junior Michal Novocký tam šel přes rejdy a několik dlouhých minut zůstal ležel bez hnutí na trati.

Kapitoly článku

Spoustu problémů způsobil hned první ranní test na Jahodné. Nejdelší test celé soutěže v lese na úzké trati mezi stromy. Hned po prvním průjezdu byl test rozbitý a při druhém průjezdu už byla některá místa velmi obtížně sjízdná. Pro čtvrtek tedy test dozná nějakých změn, ale jak bude trať vypadat v pátek, tak to teď nedokáže odhadnout nikdo.

Přiznám se, že Jahodná dala záhul i mě, když jsem šel pěšky do nejnižšího místa tratě a zpátky do ohromného kopce. To všechno v plné motokrosové výzbroji. Ale budiž, Šestidenní je náročná pro každého a alespoň se mi nestalo to co včera, když jsem lezl do toho ohromného výjezdu nad Kojšovem, který měli problém vyjet i někteří jezdci Trophy a Junior týmů. Když jsem se vydrápal až nahoru a udělal jsem dvě fotky, foťák mi začal hlásit “Low Battery“. Tak jsem fotil jen velmi obezřetně a málo, protože jsem nabyl dojmu, že jsem nechal náhradní baterku v baťohu, který je pod kopcem u motorky. Až když jsem potom došel zpátky a sundával baťoh ze zad zjistil jsem, jaký jsem blbec. Ale na mojí omluvu musím říci, že už včera jsem měl “šestidenní“ za sebou, protože to jsem seděl šestý den v kuse na motorce.

Ale zpátky na trať k opravdovým závodníkům. Trať se jela v opačném pořadí a s malými změnami oproti předchozím dvěma dnům. Byla hodně rozbitá, ostatně všechny testy také a časy dost našponované. Navíc, jak jsem zjistil na vlastní kůži, někteří museli protrpět “přívětivost“ obyvatel, už mnou zmiňovaného sídliště Luník IX. Nechtěl jsem se k tomuhle tématu moc vracet, protože to sem nepatří, ale dnes se to některých jezdců dotklo a já byl toho přímým svědkem. Včera jsem si Luník projel a malá děcka po mě házely kameny. No budiž, možná jsem si dovolil moc, že jsem po veřejné komunikaci jel kolem jejich paneláků nebo spíše kolem toho, co dřív paneláky byly. Ale že ve středu házely kameny i po závodnících, kteří toto sídliště míjeli, to už byla docela silná káva. Já zrovna u jednoho takového incidentu byl a schytal to šutrem do stehna … . No, moc fajn lidi, co vám budu povídat.

A na závěr ještě k fanouškům. Ti tu dělají opravdu skvělou kulisu. Je tu ohromné množství Čechů a jsou na testech hodně slyšet. Ovšem nejoriginálnější jsou Švédové, kteří jsou také vidět úplně všude. V každém případě atmosféra je tu skvělá. A jedna věc mě velice potěšila u všech fanoušků a to bez rozdílu věku nebo národnosti - všichni svorně fandí a skandují, když projíždí Pavel Bujárek na staré soutěžácké Jawě.

Informace o redaktorovi

Jan Dvořák - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist