Czech Enduro Team na tandemu s Vláďou o Šestidenní v Argentině

Redakci Motorkáři.cz navštívili juniorští enduro reprezentanti ve složení Jaroslav Kalný, Zdeněk Pitel a Robert Friedrich, aby usedli na červenou sedačku a podělili se o dojmy z letošní Šestidenní v Argentině. Mezi juniory tam vybojoval pěkné páté místo a v seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou přiblíží, jak náročné bylo snášet vysoké teploty, bojovat se světovou špičkou a soutěž úspěšně dokončit.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O startu na Šestidenní v Argentině
  • Jak probíhají přípravy na motocyklovou Olympiádu v Jižní Americe
  • O složení týmu a třech reprezentujících juniorech
  • Jak soutěž probíhala a jak náročná byla
  • O motorkách, na kterých kluci startovali
  • Jak těžké bylo vybojovat celkově páté místo
  • Jak to bylo s místní masérkou

Audio verzi k rozhovoru v plné délce si můžete rovnou přehrát zde:

Letošní Šestidenní v Argentině byla úspěšná pro juniory Jaroslava Kalného, Zdeňka Pitla a Roberta Friedricha, kteří v kategorii Junior Trophy vyjeli konečné páté místo. Jeden po druhém v rozhovoru vybarví, jak náročné bylo v rozpálené Jižní Americe závodit a jak se museli vypořádat s horkem, těžkou tratí i technikou. Občas se něco rozbilo a nebylo jednoduché motorku dostat do depa. Tak například propíchnutý chladič není ničím příjemným a Robert Friedrich o tom ví své. Příjemné není ani spadnout do kaktusů nebo letět přes řídítka do kamení, stejně jako kolem sebe mít smečku přemotivovaných juniorů při závěrečném motokrosu. Ti totiž brutálně tahali, ještě než samotný závod začal, natož pak v závodě samotném.

Kluci se také rozpovídali o složení týmu, o přípravách a balení na Šestidenní nebo o fungování v zázemí, které jim poskytl německý tým a sdíleli ho s dalšími evropskými jezdci. Řeč došla také na motorky, na kterých reprezentanti startovali, a na servis, který je záležitostí každého jezdce a je časově limitován. Pokud vás zajímá, kdo je zručným mechanikem, komu sedí motokros a kdo dává přednos čtyřtaktnímu enduru, poslechněte si tento rozhovor. Dozvíte se také to, jak to bylo s masérkou, jak důležitá je pohoda v týmu a přátelská atmosféra nebo v jaké fázi je Šestidenní nejnáročnější či jak jednoduché je ze závodu vypadnout. Klukům se 97. ročník Mezinárodní motocyklové soutěže vydařil a podle všeho si ho skvěle užili. Jen velká škoda, že to samé se nemůže říct i o národním Trophy týmu, který se další Šestidenní nezúčastnil.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist