Druhý den národního týmu na Šestidenní

ISDE 2015 - Košice, Slovensko - V úterý byl start opět v osm hodin před obchodním centrem OPTIMA a jezdci absolvovali stejnou trať a testy jako v pondělí. Počasí jezdcům přálo. Svítilo sluníčko, takže v nížinách bylo teplo, ale v kopcích už bylo sychravo a zima.

Podle slov jezdců byla trať již značně rozbitá a o to víc to bylo náročnější. Jedinou změnou dnešního dne bylo pokrácení časů mezi časovými kontrolami. Včera si jezdci najížděli okolo deseti minut, v úterý z toho bylo pouhých šest minut. To znamená méně času na odpočinek v časovce.

Na prvním testu, na který najíždějí po čtyřech kilometrech od startu, se našim jezdcům krom Jakuba Hroneše vůbec nedařilo. Nevyvarovali se pádům a drobným zaváháním. Jako by je to celý den pronásledovalo a nemohli se dostat do správného rytmu. Druhý den a únava se již začala projevovat.

Ve středu čeká na jezdce stejný počet kilometrů, stejný počet kol a stejný počet testů. Změnou třetího dne je změna směru jízdy. Jezdci zítra pojedou stejnou trať, ale v opačném směru a cross test Košická Bělá bude zaměněna za enduro test Jahodná.

Tento test je podle slov manažera týmu Jiřího Pošíka tím nejtěžším testem co na jezdce čeká. Bude dlouhý kolem jedenácti minut a technicky náročný. Cross test Vyšný Medzev pojedou již třetí den a stejně tak enduro test Baška. Testy směr jízdy nemění, pojedou se ve stejném směru.

World trophy team ve složení Jiří Hádek, Patrik Markvart, Jaromír Romančík, Ondřej Helmich, Radek Toman a Michal Kadleček zůstává po úterku na desátém místě a ztráta na deváté Němce se v úterý o něco navýšila.

Junior trophy team ve složení Jakub Hroneč, Lukáš Kučera, Adolf Živný a Martin Kulhánek (už mimo soutěž) v úterý zaznamenali zlepšení a posun z jedenácté pozice na devátou. Lukáš Kučera po úterním programu uvedl: „Máme za sebou druhý den. Dnes se jelo to samé co včera a přejezdy už byly značně rozbité. To samé můžu říct i o testech. V prvním kole jsem jel přibližně stejné časy jako včera v kole druhém. Vše mi krásně odsejpalo.“

„V druhém kole jsem na prvním testu dojel Portugalce a byl jsem celkem brzděn, proto jsem do dalšího testu vjel před ním. Nebylo to ale k ničemu, protože jsem zase dojel Němce a po třech minutách jízdy za ním, když se mi snažil uhnout, jsem se namotal do jeho zadního kola a ztratil nějaký čas. Poslední vložku jsem už zajel dobře. Jako tým jsme se posunuli z jedenáctého na deváté místo a na osmé Mexiko teď ztrácíme třicet vteřin."

„Dnes se nejvíce dařilo Hronďovi, měl formu. Já jsem skončil ve třídě opět třicátý a v absolutním pořadí jsem se zlepšil na sto dvanácté místo :) Zítra nás čeká jeden nový test a trať v opačném směru. Jsem na to zvědavý. Jinak vše klape jak má. Držte pěsti a fanděte, atmosféra je tu kolem trati skutečně úžasná!“ dodal závěrem český závodník národního týmu v juniorské soutěži Šestidenní.

VIDEO - 1.část

VIDEO - 2.část

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist