kawasaki_good_times_tour2




Euro Bike Fest 2010 & Bohemian Custom Show 2010

Kapitoly článku

Michal Mnacakanov

Otec projektu a hlavní pořadatel akce Euro Bike Fest

Michale, dá se odpovědět na otázku proč vlastně vznikla akce Euro Bike Fest, když Evropa má přeci už své Faaker See?
Evropa má nejen Faaker See, má taky velký sraz v Maďarsku na Balatonu, anglický Bulldog Bash, nebo portugalské Faro. Přesně tyhle velké akce, které svým programem a celkovým pojetím už dávno předběhly označení „motosraz“ nám byly příkladem. Velké motorkářské akce jsou, ale tady u nás, ve střední Evropě, až do loňského roku chyběly. Při tom právě Česká Republika má bikerům z jiných států Evropy hodně co nabídnout. Myšlenku opravdu velké mezinárodní akce, na které by si každý našel to svoje, jsem nosil v hlavě už řadu let. Nechtěl jsem pořádat jen další český motosraz, ale pojmout to všechno trošku jinak. Na konci roku 2008 jsem dal konečně dohromady potřebný tým lidí a v květnu 2009 se nám podařilo uspořádat první ročník Euro Bike Festu.

Jak bys ty sám zhodnotil první ročník z pohledu pořadatele? Pokud vím bylo hodnocení ze strany účastníků veskrze pozitivní...
Ano, i mě se doneslo, že se lidem akce líbila. Nejvíc potěšila ta spousta e-mailů ze zahraničí ve kterých nám motorkáři psali, že nám drží palce a doufají, že se akce bude zase opakovat. Já osobně beru první ročník za vydařený. Jistě, byly nějaké mouchy, ale ty jsou myslím vždycky a pro letošek jsme je už doufám vychytali. Jestli nás loni něco pořádně zradilo, tak to bylo počasí. Lilo nepřetržitě celý týden před akcí a propršel i celý víkend, kdy se Euro Bike Fest konal. Spousta zahraničních klubů zrušila rezervace na ubytování a omluvila se, což je pochopitelné. I přes to však dorazilo přes 4.500 účastníků a Bohemian Custom Show, která je neoddělitelnou součástí akce, se stala historicky největší výstavou motocyklových customů ve střední a východní Evropě. Letos už se počasí tváří slibněji...
V různých debatách na internetu jsem se dočetl, že Euro Bike Fest je záležitostí pouze MC klubů...
Tak to rozhodně není. Euro Bike Fest je akcí pro všechny, kterým učarovalo kouzlo jedné stopy. Bez rozdílu toho na jaké motorce jezdí, nebo co mají na zádech. Své „tábory“ mají v kempu jak MC kluby, tak i ostatní motokluby, Harley kluby, HOGy a podobně. Samozřejmě stejně jako loni počítáme s velkou účastí lidí, které motorky a dění kolem nich baví, ale žádnou třeba nevlastní. I program je nastavený tak, že si to své najde prakticky každý.

Loni se spousta lidí ohrazovala nad výší vstupného. I když si nemyslím, že by bylo nějak nepřiměřeně vysoké. Nicméně lidé se ptají, jak to bude letos?
Loni jsme dali vstupné 500 Kč na čtyři dny plné programu, ale samozřejmě, že se našli tací, kterým to připadalo hodně. Víte, ale když pojedete třeba na maďarský Balaton, zaplatíte za dva dny 50 Euro, což je plus mínus 1250 korun. A nikdo se nad tím nepozastavuje. Každopádně z těch velkých akcí v Evropě máme vstupné pořád nejnižší a při zemi se snažíme držet také ceny piva, jídla a pod. Aby se u nás zahraničním bikerům líbilo. Letos jsou ceny nastaveny takto. Vstupné na čtyři dny včetně motocyklu je 500 Kč, což platí i od pátku. Kdo přijede v sobotu a bude chtít zůstat do neděle, zaplatí 350 Kč. Kdo by se chtěl jen v sobotu odpoledne podívat na akci a na výstavu customů, zaplatí 150 Kč.

Michale, poslední otázka – množí se dohady, zda povodně nějak ovlivní Euro Bike Fest. Hrozí něco takového?
Na lehkou otázku lehká odpověď. Nic takového v žádném případě nehrozí. Novomlýnské nádrže, na jejichž březích se akce koná, jsou nádrže regulační což znamená, že se v případě velké vody upouští. V této oblasti tak problémy s povodněmi nastat nemůžou.

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):


TOPlist