Euro Bike Fest 2010 & Bohemian Custom Show 2010

Na poslední květnový víkend se na jihu Moravy opět chystá velká motorkářská akce.

Kapitoly článku

ATC Merkur Pasohlávky, 27.-30.5.

Akce, která si rozhodně neklade za cíl být jen dalším ze srazů v už tak dost našlapaném srazovém kalendáři. Euro Bike Fest je festivalem pro všechny, kteří se zajímají o motocykly, dění kolem nich a hlavně má ukázat zbytku Evropy, že i v Čechách dokážeme udělat akci na evropské úrovni.
Už loni navštívili první ročník motorkáři z devíti zemí a vzhledem k pozitivnímu ohlasu se dá očekávat, že letos to bude ještě mnohem víc. Akce se koná přímo na březích Novomlýnských nádrží a kapacita kempu byla vyprodána už tři měsíce dopředu. Na třech scénách vystoupí v průběhu festivalu na třicet kapel různých hudebních žánrů. Od Laury a jejích Tygrů, přes rock´n´rollové formace a revivaly až po Dogu, či britské Rise to Addiction.
Chybět samozřejmě nebudou ani motocykloví kaskadéři, či adrenalinová show jezdců Czech Drag Serie. A kdo propásl Crazy day, ten se může těšit i na show sebevrahů v Globu smrti. Pro ty kdo se nebojí jsou připraveny vyhlídkové lety vrtulníkem a pro ty méně odvážné zase lety upoutaným balonem. Letos toho bude také ještě víc ke koukání, protože k akci se připojil dosud největší moravský sraz majitelů amerických automobilů American Cars Meeting, kterému bude patřit část kempu.

Bohemian Custom Show 2010

Hlavním bodem programu bude ovšem sobotní soutěžní výstava motocyklových staveb a přestaveb, které se zúčastní stroje všech druhů a značek. Soutěž byla letos vypsána pro sedm kategorií. Oblíbené české Tuzemáky (stavby s motory Jawa a ČZ), Pro Street (Streetfightery, café racery etc...), Chopper & Cruiser (přestavby se základem v japonských a evropských chopperech), Custom Harley (upravené a přestavěné motocykly Harley-Davidson), Old School (motocykly v retro stylu) a Freestyle Custom (všechno co vás napadne). Zcela nově přibyla kategorie Custom Trike pro zajímavé tříkolky.
Vzhledem k absenci soutěžních výstav podobného rozměru v zemích bývalého východního bloku byla už letošní Bohemian Custom Show vyhlášena neoficiálním mistrovstvím východní Evropy a patronaci nad výstavou převzala nadnárodní agentura AMD (American Motorcycle Dealer), která je pořadatelem oficiálního mistrovství světa customů. Její zástupci budou v Pasohlávkách přítomni a budou předávat ceny.
Spolu s nimi se oficialit zúčastní i takové celebrity, jako Fred Kodlin a podobně. Hlavním partnerem výstavy je společnost Custom Chrome Europe, která dává i ceny pro vítěze. Hlavní cenou bude letos velký dvouválec RevTech. Přihlásit se ještě stále můžete i vy se svým strojem. počet účastníků soutěže není nijak omezen. Přihlašovací formulář a veškeré další informace naleznete na www.bohemiancustomshow.cz

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):


TOPlist