globalmoto_kveten




Přijde Honda s Forzou 350? V Thajsku už ji mají…

Honda předkládá další důkaz o důležitosti asijského trhu. V Evropě prověřenou, oblíbenou, a dokonce by se dalo říct pro Evropu vyvinutou Forzu 300 vylepšila, vybavila novým motorem a představila v Thajsku. Její příchod na starý kontinent je tak zatím zahalen otazníky. 

Přitom by příchod větší „třiapůle“ do Evropy dával smysl. Ze všech stran hrozí všudypřítomný postrach Euro 5, který ve většině případů neznamená nic jiného, než navyšování objemu. A právě to postihlo thajskou novinku, která je o 50 kubíků objemnější. Z původních 297 cm3 narostl objem na 329, takže to sice není právoplatná 350, ale i tak by mělo dojít ke zvýšení výkonových hodnot. Mělo by dojít píšeme z toho důvodu, že se Honda zatím oficiálními čísly nepochlubila. Vrtání a zdvih motoru se změnilo ze 72 x 68,2 mm na 77 x 70,7 mm, kompresní poměr zůstává 10,5:1 a pro připomenutí ještě přidáme hodnoty naší staré dobré Forzy 300, které by novinka měla překonat – 18,5 kW a 27,2 Nm.

Zbytek skútru zůstává téměř identický, což je vidět už od pohledu. Jestli se něco změnilo na vzhledu, tak to poznáme, jedině když budeme mít skútry vedle sebe a to samé se dá říct o podvozku. Ladily se tu zkrátka jenom detaily, což naprosto chápeme. Co byste ještě chtěli vylepšit na už tak povedeném skútru? Ze zmíněných detailů to je elektricky ovládaný plexi štít, který půjde vysunout o 4 centimetry výše, USB zásuvka, která vystřídala tu klasickou 12voltovou, dále se tu objevuje nepatrně větší nádrž (z 11,5 litrů na 11,7 litů) a dvoukilový nárůst hmotnosti. A to je vlastně vše. Jestli podobné změny potkají i tu naší Evropskou variantu, na to si pravděpodobně budeme muset počkat do podzimu.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist