husqvarna_svartpilen_801_2




Harley-Davidson 2012 - nový Switchback a 10 let V-Rodu

V modelové řadě amerického výrobce se příští rok objeví dvě novinky, respektive jeden nový model plus speciální limitovaná série V-Rodu, navržená k jeho desátém narozeninám. Naopak dva modely z letošní nabídky už v nabídce motocyklů Harley-Davidson 2012 pro Českou republiku chybí.

Kapitoly článku

Novinka označená Dyna Switchback s odnímatelnými postranními kufry a plexištítem nabídne větší všestrannost, jak si žádá současný trend. Harley slibuje, že demontáž či montáž cestovního příslušenství je otázkou několika sekund, aniž byste museli sahat po jakémkoli nářadí. Pokud je to skutečně tak, může se luxusní cesťák s elegantními, objemnými kufry o nosnosti 13,6 kg a velkorysou ochrannou před větrem v mžiku změnit na obratný motocykl do města, nebo naopak.
Switchback bude vybaven motorem Twin Cam 103 (1 690 ccm), který se dříve používal u řady cestovních motocyklů a nyní nahrazuje Twin cam 96 (1 584cc) ve všech modelech řady Softail, kromě modelu Blackline. Větší zdvihový objem nového motoru má přinést zvýšení kroutícího momentu o zhruba 6 %, a tím pádem ještě plynulejší jízdu.
Podvozek, vycházející ze šasi řady Dyna, má nová pouzdra předních vidlic a vyladěnou geometrii řízení, která v kombinaci s nízkým profilem osmnáctipalcové přední pneumatiky slibuje citlivější reakci na pohyb řídítek. Novinka bude standardně vybavena brzdovým systémem ABS. Nádrž o objemu bezmála 18 litrů zaručí při udávané spotřebě 5,6 litru na 100 km poměrně solidní cestovní dojezd.
Řada V-Rod oslaví v roce 2012 deset let od uvedení na trh, a při této slavnostní příležitosti Harley-Davidson opatří motocykly limitované edice lakem v barvě stříbrné perleti Brilliant, terdy stejném odstínu, jaký zdobil  první V-Rody v roce 2002. Výroční série bude dále mít víka motoru označena číslem 10, stejně jako ostatní modely řady, Night - Rod Special a Muscle.
Během svojí desetileté historie prošel V-Rod řadou modernizací včetně zvýšení zdvihového objemu motoru a redukční diety, a jeho výjimečný kapalinou chlazený dvouválec dosahuje v současném modelu výkonu 125 koní a 111 Nm kroutícího momentu.
Na rozdíl od nabídky motocyklů 2011 byste na stránkách Harley-Davidson v záložce pro příští rok marně hledali modely Rocker C a Crossbones. Alespoň prozatím to vypadá, že jejich výroba bude ukončena. I bez nich ale modelová řada Harley-Davidson pro rok 2012, včetně  již dříve představeného modelu Blackline a čtyř exkluzivních staveb CVO, čítá neuvěřitelných 29 motocyklů.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist