globalmoto_duben_nolan




Značka Fantic má nového importéra, novinka Caballero 700 už je skladem

Italská značka Fantic zažívá v posledních letech obrovský rozmach a na českém trhu své zastoupení už měla. Nyní ovšem dochází ke změně importéra a Fantic nově sídlí v Modřicích u Brna ve společnosti značek Kawasaki či Peugeot.

Kapitoly článku

Ještě před 10 lety byla u nás značka Fantic prakticky neznámá. Jo, to je jedna z těch starých italských, cože, ona ještě existuje? Jasně, ale měla takové ty malé padesátky a stopětadvacítky endurového a motardového ražení pro italskou mládež. Jenomže v listopadu 2016 Fantic v Miláně na veletrhu EICMA představil retro scramblera Caballero a značka najednou v myslích motorkářů ožila, a když se o tři roky později objevila i ostrá endura a motokrosy, najednou se začaly dít věci. Od té chvíle Fantic roste obrovským tempem, má za sebou účast na Dakaru, závodí v blátě v předních soutěžích, startuje v Moto GP, koupil od Yamahy, s níž dlouhodobě spolupracuje, italskou značku Motori Minarelli, takže už není závislý na dodávkách pohonných jednotek, a do toho ještě ve velkém rozjel byznys s elektrokoly. Najednou je tu značka, s kterou je třeba počítat minimálně v evropském měřítku.

Aby značka mohla růst, potřebuje silná regionální zastoupení, proto se Italové letos rozhodli pro změnu českého dovozce. Od června tak stroje Fantic najdete v Modřicích kousíček pod Brnem ve stejné prodejně, v jaké sídlí import značek Kawasaki, Peugeot Motocycles, Halvarssons či Lindstrands. Původní prostějovský dovozce zůstává na pozici oficiálního prodejce a tvorba dealerské sítě je nyní jednou z priorit nového zastoupení. Aktuálně je prodejních míst pro motocykly devět a pro bicykly dalších pět. V nejbližší době kompletní nabídku značky Fantic najdete hlavně v Moto Modřice (a na novém českém webu Fantic-motor.cz), a když říkáme kompletní, tak myslíme skutečně kompletní. Kromě motocyklů tady prodávají i zmiňovaná elektrokola, kde Fantic patří do nejvyšší ligy (žádné rozpočtovky z hobby marketů), přičemž motorkáře zaujmou hlavně endurová a all mountain kola – nejeden motokrosař či endurista po vyzkoušení uznal, že tohle dokáže být hodně zábavná alternativa k benzínu.

Náš tip

Přečtěte si velký rozhovor s šéfem značky Fantic

Nás ale samozřejmě nejvíce zajímají motocykly. Do portfolia Fanticu pořád patří padesátky a stopětadvacítky pro mladé, ovšem nic ošizeného, opravdové sportovní stroje, a ostré krosky a endura sice vycházejí z Yamah, ale přidávají ten pověstný italský dotyk a endura navíc mají i silniční homologaci, o které se japonským strojům zatím jenom zdá. Největší zájem je však tradičně o modely Caballero, které se dělají v mnoha verzích a motorizacích. Klasikou je jednoválcová pětistovka, kterou můžete mít ve variantách Scrambler, Flat Track, Deluxe, Rally a Explorer za ceny od 174 900 Kč, přičemž ani nejdražší provedení nepřekročí hranici 195 000 Kč. Pětistovky mají v Moto Modřice už připravené k vyzkoušení, tak si můžete zamluvit testovací jízdu.

S výjimkou Exploreru se ve všech zmiňovaných provedeních vyrábí také Caballero 125, určené pro teenagery, kteří sice budou šetřit o něco déle než na nějakého Číňana (137 900-144 900 Kč), ale za své či rodičovské peníze dostanou špičkově vybavený stroj s nádherným nezaměnitelným designem. Ovšem za největší tahák bude určitě platit letošní novinka, Caballero 700 vybavené dvouválcem známým z Yamahy MT-07! Skvěle vybavený scrambler (komponenty Brembo, Marzocchi, pokročilá elektronika s TFT displejem atd.) kombinuje výkon 74 koní s hmotností 175 kg bez paliva v 13litrové nádrži a s cenou 244 900 Kč bude velmi ostrým soupeřem Yamaze XSR700 Legacy či Ducati Scrambler Icon. První sedmistovky už jsou dokonce v Česku, ovšem zájem o ně překračuje výrobní kapacity Fanticu, takže letošní rok bude hlavně o jednoválcových pětistovkách, které jsou svým konceptem na trhu jedinečné.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • Mayer's Motors Modřice

    Motocyklová prodejna s názvem Mayer's Motots Modřice (dříve Moto Modřice) zastřešuje společnosti ASKO KC a Scooters které jsou výhradním dovozcem do České Republiky motocyklů KAWASAKI, QJMOTOR, FANTIC, BSA, skútrů Peugeot a motocyklového oblečení JOFAMA, HALVARSSONS, LINDSTRANDS a výfuků GIANNELLI p...




TOPlist