yamaha_demo_tour




Ducati Monster 821: další novinka na scéně

Není ani tak překvapením co, ale kdy. Řeč je o novém modelu, který fabrika z italské Boloni představila právě dnes. Že se menší brácha Monstera 1200 dřív nebo později objeví, to se tak trochu dalo čekat, ale Ducati si opravdu pospíšila. Novinka má totiž přijít na trh už letos v létě.

Kapitoly článku

Nový Monster bude pohánět kapalinou chlazený motor Testastretta 11°, jehož objem 821 ccm lze snadno vyčíst z názvu modelu. Nejedná se pochopitelně o žádný nový agregát, prověřili ho už majitelé modelů Hypermotard a Hyperstrada. Parametry budou ale trochu vylepšené, konkrétně výkon se dostane na maximum 112 koní, točivý moment pak 89,4 Nm. Výrobce u novinky udává suchou váhu 179,5 kg, což je mimochodem jenom o 3 kila mín než váží nová dvanáctka.
S tou má menší Monster společný témeř kompletní podvozek, tedy rám, odpružení i brzdy Brembo - rozdíl je pouze v uložení zadního kola, které je podobně jako u malé Panigale klasické namísto letmého. Stejná s Monsterem 1200 je také nádrž a moderní TFT displej, výfuky jsou naopak odlišné.
Nechybí ani příslušná elektronika. Monster 821 se může pochlubit osmistupňovou kontrolou trakce, třístupňovým ABS a  třemi palivovými mapami. Jak už jsme u Ducati zvyklí, kombinace nastavených úrovní se dají uložit pod různé jízdní režimy a pak už jenom jednoduše přepínat mezi nimi.
Cena pro český trh zatím  není známa, ale je jasné, že Ducati chce nabídnout dostupnější alternativu k nové dvanáctistovce, která přišla na trh letos. U dealerů se nový Monster 821 podle našich informací objeví už v červenci tohoto roku, takže do redakčního testu bychom ji mohli získat co nevidět.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist