husqvarna_svartpilen_801_2




Tomáš Jarkovský na tandemu s Vláďou: V autoškole se občas musí použít i peprnější slova

Hostem pátečního seriálu Na tandemu s Vláďou je instruktor autoškoly Tomáš Jarkovský. Tento rozhovor se bude točit hlavně o fungování autoškoly, legislativě a žácích, kteří si jdou udělat papíry na velkou nebo malou motorku. Poslechněte si rozhovor, jestli by stálo za to upravit legislativu nebo jestli je třináct hodin praktického výcviku dostatečných?

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak to dnes v autoškolách chodí
  • O legislativě a o tom, co funguje dobře a co by bylo dobré změnit
  • Jak důležitý je pozvolný růst a kategorie řidičáků
  • O tom, jak to chodí v praxi a co je pro žáky tvrdým oříškem
  • Jak roste zájem o řidičáky na motorky
  • O začátcích na motorce a co Tomáše nejvíc baví
Náš tip

Stahujte celé povídání bez střihů a krácení zde: jarkovsky.mp3

Tomáš Jarkovský dělá instruktora v autoškole hezkou řádku let a má zážitků a zkušeností až na půdu. Když si poslechnete rozhovor, bude vám jasné, že Tomáše jeho práce baví, i když je to občas dost o nervy a během výcviku v provozu musí použít i peprnější slova. Jak sám říká, už se smířil s tím, že průšvihy jsou rizikem jeho povolání, ovšem snaží se je maximálně eliminovat. Už proto došlo na srovnání výcviku na jedné motorce, oproti systému žák a instruktor každý zvlášť. Tomáš přibližuje, jak probíhá výcvik a získání řidičáku na motorku a jednoznačně říká, že by zvedl počet hodin praktické části výuky. Každý žák je jiný a vyžaduje jiný přístup a záleží na „autoškolákovi“ a jeho přístupu. Asi každý z nás někoho zná, kdo měl negativní zkušenost s přistupem autoškoly a na řidičák se po takové zkušenosti radši vykašlal.

V rozhovoru dojde řeč na výběr motorky pro začínající jezdce a systém postupného přechodu na větší a větší motorku. Dnes je povinná zdravověda a určitě by bylo dobré věnovat větší pozornost technice a údržbě mašiny, protože to je nesmírně důležité pro bezpečnost jezdců. Tomáš během povídání vzpomíná na svoje začátky na motorce a říká, že za mlada lítal na všem možném. Díky svému tátovi se dostal ke své práci a tu dělá rád. Drží se hesla, autoškola hrou a pro své žáky i absolventy připravuje spoustu zajímavých a zábavných akcí, kde se mohou v řízení motorek ještě víc zdokonalit. Tenhle rozhovor určitě stojí za poslech!

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 30 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Bobhyp přispěl 30 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist