globalmoto_duben_nolan




Pavel Kunc na tandemu s Vláďou: Vše jsme prodali a vyrazili z Londýna do Indonésie

Pavel Kunc začal s motorkami teprve nedávno a je až neuvěřitelné, co všechno stihl za pár let v jedné stopě zažít. Na půllitrové Hondě se vydal z Londýna do Indonésie a nejen o tom jsme si na tandemu povídali. Cestování ho zkrátka pohltilo a dost podobně to má s rallye, kterou si před časem vyzkoušel a jak sám říká, maximálně ho nadchla.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Pavel Kunc přišel vyprávět o čtrnáctiměsíční cestě z Londýna do Indonésie, kterou si střihl v sedle „malé“ Hondy CB500X. Padesát čtyři tisíc kilometrů přineslo moře zážitků a neobvyklých situací, obzvlášť pak v Indii, o které jsme si většinu rozhovoru povídali. Indie je neskutečně intenzivní a to dokáže člověka dost vyčerpat. Pavel tam s přítelkyní strávil poměrně dlouhou dobu na to, aby měl šanci ji pořádně poznat a zároveň pochopit, jak se chovat a jak si ji nejlépe užít. Jak říká, nejdůležitější je být fit a plný energie, protože jedině tak se dá fungovat a odrazit nepříjemné situace.

Ve chvílích, kdy si s Pavlem povídáme, měl být někde v Africe, kterou si naordinoval jako další cíl. Bohužel došlo pouze na Maroko, kde zůstal trčet a kvůli zavřeným hranicím tam strávil pět měsíců, přičemž jenom první a poslední jezdil na motorce a ostatní „proseděl“ v domácím vězení. Pojďte si poslechnout také povídání o první rallye v Chorvatsku, anebo mašinách, na kterých si všechno dělá sám.

O čem se mluvilo:

  • O první motorce a o tom, jak začal jezdit relativně pozdě
  • Jak se Pavel rozhodl vyrazit z Londýna do Indonésie
  • O intenzivní Indii a místních lidech
  • Jak vyrazil do Afrika a zůstal v Maroku
  • O první rallye v Chorvatsku

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ondros přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist