yamaha_demo_tour




Matěj Smrž na tandemu s Vláďou: Udělejme maximum, aby tu superbiky zůstaly

Pátek patří seriálu Na tandemu s Vláďou a jeho hostem je tentokrát Matěj Smrž. Už před časem pověsil Matěj závodění na hřebíček, ale na okruzích ho můžete potkat stále. Jednak se věnuje mladým puškám v rámci akademie, a pak funguje také jako člen FIM, tedy člověk, který během závodu dbá na to, aby se závodilo podle pravidel a vše probíhalo za co největší bezpečnosti.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak Matěj začal závodit
  • O vývoji závodní kariéry a šampionátech, kde závodil
  • Jak dělal mechanika a z nenadání přišla nabídka vstupu do IDM
  • O práci pro FIM
  • Jak ukončil kariéru a stal se členem Prezídia Autoklubu ČR
  • O výchově mladých silničářů a akademii
    Náš tip

    Dlouhá dvouhodinová verze ke stažení zde: matejsmrz.mp3

Matěj Smrž u nás není poprvé. Už před více než rokem přišel prozradit, co všechno předcházelo uspořádání Mistrovství světa superbiků v Mostě a co všechno je s tímto podnikem spjato. Tentokrát je rozhovor ze seriálu Na tandemu s Vláďou hlavně o Matějovi a jeho nové roli funkcionáře FIM. Matěj je také členem Prezídia Autoklubu ČR a předsedou Komise silničních závodů motocyklů, takže také na to dojde během rozhovoru řeč.

Poslechněte si rozhovor, ve kterém Matěj Smrž vypráví o své závodní kariéře a myslím, že mi dáte za pravdu, že byla pestrá. Rozpovídá se o začátcích na malých motorkách, které mu doma v dílně postavil táta, o tom, jak závodil po boku staršího bráchy Kuby nebo o tom, kdy se tolik nedařilo, všechno neklapalo podle plánů a se závoděním sekl. Pak ale přišla nabídka, která se nedá odmítnout a po úspěšném testu se přestěhoval do prestižního německého šampionátu IDM. Na tu dobu rád vzpomíná a je fakt, že se mu dařilo jak na Hondě, Yamaze, tak i na KTM.       

Rozhovor s Matějem všem doporučuji poslechnout ve formátu mp3 jako dvouhodinovou nesestříhanou verzi, protože ten je kompletní. Mimo jiné obsahuje vyprávění o závodní kariéře a závodění s bráchou Kubou nebo o zranění, které mu párkrát vystavilo stopku. Přiblíží také návrat za řídítka a povedený vstup do německého šampionátu IDM, kde se mu dařilo. 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist