journeyman_brezen




Třetí ročník Custom Rumble vyhrála italská jedenáctistovka

Na konci května skončila soutěž, kterou vyhlásila již potřetí továrna Ducati. V pěti kategoriích se utkali již jen čistě soukromí uživatelé v přestavbách všech modelů Scrambler. Vyhlášení nakonec neproběhlo podle původních předpokladů na veřejné výstavě, nýbrž živým přenosem na Facebooku a z pěti jednotlivých vítězů svých kategorií, určených 5000 hlasujícími, vybraly vítěze celebrity od Ducati i ze světa přestaveb.

Sedmdesát čtyři přestaveb v kategoriích Rocker, Outsider, Cut-Down, All Terrain a Bully, to je ve zkratce tento poslední ročník Custom Rumble. Každá měla svého vítěze v půlce března a teď došlo k závěrečnému facebookovému vyhlášení, které moderovala Dominika Grnova a v porotě zasedli herec Nicholas Hoult, závodníci Chaz Davies a Andrea Dovizioso, zakladatel BikeShed Dutch Van Someren a italský špičkový stavitel z Officine Rossopuro Filippo Barbacane. Všechny zúčastněné motocykly najdete tady, my se spolu podíváme na vítěze jednotlivých kategorií a na konci vám představíme náš výběr, z kterého si budete moci vybrat.

 

1. místo: Scrambler 1100 FT
kategorie: Bully, autor: CC Racing Garage, Itálie

Jedenáctistovky měly svou vlastní kategorii, která byla dána pouze objemem a nikoli stylem, a hned z ní pochází i celkový vítěz. Jeho tvůrce Marco Graziani vzal za základ model Special a jeho výtvor možná není nejradikálnější, ale vypadá velmi dobře a elegantně. Grafika, výfuky, celá podsedlová část, to všechno prošlo úpravou. Vítěz získal nářaďovou sadu od Bety, aby mu šla práce pořád dobře od ruky.

 

2. místo: Scrambler Cafe Racer
kategorie: Rocker, autor: Ducati Hellas, Řecko

Tohle už je trochu radikálnější výtvor. Kryt nádrže a podsedlová část jsou vcelku, hezký výfuk, slicky, řídítka dolů – stačí málo a máte jinou motorku.

 

3. místo: Barceloca
kategorie: Outsider, autor: Nick Tansley, USA

V téhle kategorii se objevilo opravdu hodně motorek a některé byly i podstatně odvážnější, ale nejvíce hlasů získal poměrně nevýrazný, ale jinak hezký stroj ze Spojených států. Barvičky, výfuk, průhledná spojka, to nejzajímavější je ale sedlo a celá podsedlová část se světlem v podobě malého proužku.

 

4. místo: Argo803
kategorie: Cut-Down, autor: Francesco Russo, Itálie

Ani ne deset strojů se sešlo mezi těmi nejodstrojenějšími, přičemž vítěz určitě nebyl mezi našimi favority, ale vox populi je prostě mocný. Nicméně škaredá motorka určitě nevyhrála a práce na ní bylo víc než dost.

 

5. místo: Ximong Scrambler
kategorie: All Terrain, autor: Le Nguyen, Tchaj-Wan

Tady jsme za vítěze rádi, protože tuhle motorku bychom na vítěze tipovali také. A klidně i celkového. Co překvapí, že nejde ani o evropské, ani o americké dílo, nýbrž o stroj z Tchaj-Wanu! I v Asii umějí dělat parádní stroje, přičemž nejvíce parády tady udělal vzadu letmáč, barvy, jiné světlo a tlusté zubaté gumy.

Tolik pět nejlepších pohledem veřejnosti hlasující na webových stránkách soutěže. Nám to ale nedalo a vybrali jsme motocykly, které zaujaly nás. Je jich deset a zajímalo by nás, kterým byste dali přednost vy, naši čtenáři. Vybírat můžete více strojů.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Výběr Motorkáři.cz: Jaký přestavěný Scrambler se vám líbí nejvíce?

  1. CC Racing Garage, kategorie Bully
    Hlasováno: 56x
  2. Chalik Kaewboan, kategorie Outsider
    Hlasováno: 16x
  3. Nattapat Janyapanich, kategorie Rocker
    Hlasováno: 19x
  4. Ming Li, kategorie Cut-Down
    Hlasováno: 1x
  5. Kei Kishimoto, kategorie Rocker
    Hlasováno: 11x
  6. Luca Carava, kategorie Cut-Down
    Hlasováno: 5x
  7. Tom Zipprian, kategorie Outsider
    Hlasováno: 10x
  8. Walid Ben Lamine, kategorie Outsider
    Hlasováno: 4x
  9. Volker Jaschinski, kategorie Outsider
    Hlasováno: 4x
  10. Le Nguyen, kategorie All Terrain
    Hlasováno: 6x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.
Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Senasi přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist