globalmoto_duben_nolan




Ton-Up Garage Scrambler Amazonia

Portugalská firma Ton-Up Garage poladila Triumph Scrambler z loňského roku a udělala z něj ještě větší old-school offroad. Vojensky laděná úprava s názvem Amazonia přímo čiší funkční jednoduchostí a stylem šedesátých let.

Scrambler od Triumphu je již v základu motorkou pro fajnšmekry a milovníky retro motocyklů z dob minulých. Motorem je dvouválec 865 ccm o výkonu 43 kW; hmotnost 230 kilo, spotřeba 5 l/100 km, cena okolo 210 000,- Kč. To jsou hodnoty základního modelu.
Pedro Oliveira a Daniel Cabral, to jsou chlapíci zodpovědní za tuto jednostopou „Amazonku“. Jednoduše vzali Scramblera a pokusili se zdůraznit jeho offroad vlastnosti. Základní odpružení nahradila přední vidlice od Öhlins s progresivním tlumením, zadní pružina byla také nahrazena lepším zbožím. Výměnou prošel i airbox, stejně tak stupačky a řídítka, která nyní mají více offroad charakter.

Dvojitý výfuk pochází od italských specialistů z firmy Zard, nové zadní světlo zase od společnosti Lucas. Nové je také kožené sedlo, které je originálním výrobkem Ton-Up Garage. Pokud vás zaujal kanystr na boku, tak vězte, že není na benzín, ale je slouží jako box pro zavazadla, což nám přijde jako velmi kreativní řešení. Pokud to v praxi půjde změnit i za reálný kanystr na benzín, pak to bude dávat větší smysl a bude jen na řidiči, jakou variantu bude pro svoji cestu více potřebovat.
Celá přestavba je nastříkána na matnou zeleno/černou (vojenskou) barvu, což působí opravdu parádně. Když se na Amazoniu podíváme jako na celek, je nám jasné, z jakého důvodu se firma Ton-Up Garage stává jednou z nejznámějších v Evropě. Jejich funkční jednoduchost, styl a neotřelá elegance jsou zkrátka nezaměnitelné.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (29x):
Motokatalog.cz



TOPlist