globalmoto_duben_nolan




Povedený kafáč Ryca CS-1

Přestavby ve stylu cafe-racer jsou ve velké oblibě. Většinou je ale původní mašina nadupané dělo, které se pro tento styl příliš nehodí. Kdo rád lehké kafáče s nějakým rozumným, nenáročným motorem, musí si buď postavit sám, nebo hodně hledat. To se ale pokouší změnit americká firma Ryca Motors, která představila model/kit CS-1.

Jako základní model posloužil klasický jednoválcový chopper nižší objemové kategorie – Suzuki Boulevard S40, v našich končinách také známý jako Suzuki LS650 Savage. Plán byl jasný, přivést na trh něco, co zde chybí a hlavně za přijatelnou cenu. Díky přestavbovému kitu, který Ryca nabízí si tak může každý majitel S40 udělat z obyčejného choppera neobyčejnou záležitost.
Majitel firmy, Casey Stevenson (bývalý inženýr NASA), popisuje stavbu CS-1 takto: „U prototypu jsem začal u nádrže. Dno jsem uřízl, znovu svařil a celá nádrž byla snížena na úchytech. Tam, kde byl umístěn původní tachometr, jsem vyrobil krytku a osadil zde zapalování a indikátory. Pokračoval jsem snížením předních tlumičů a dozadu osadil delší tlumiče, takže sedlo je v horizontální linii s nádrží. Původně jsem měl v plánu upravit i rám, ale nekonec jsem si uvědomil, že to není potřeba.“
Dále pokračuje výčtem většiny dalších úprav, mezi které patří nastavitelné sklolaminátové sedlo usazené na gumových podložkách (kvůli vibracím), upravení originálního řemenového pohonu pro nové 18-ti palcové zadní kolo, nová schránka na baterku, boční krytky, výfuk, stupačky, malé budíky a mnoho dalšího.
Výsledkem je decentní cafe-racer, který rozhodně neurazí. Casey ale se svou firmou doufá v prodejní úspěch, takže přestavbu CS-1 nabízí v několika verzích. Za 9 500 dolarů (cca 190 000 korun) můžete mít fungl novou S40 překopanou do finální podoby CS-1, 8 000 dolarů zaplatíte za přestavbu s lehce jetým motorem a rámem a pokud si chcete nechat upravit vlastní S40, stačí ji přivést a vysázet 5 500 dolarů. V nabídce je ale i kit pro kutily, který vychází na 3 200 dolarů v nenabarvené variantě a díly i s lakem stojí 3 600 USD. Jsou to příznivé ceny?

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):
Motokatalog.cz



TOPlist