husqvarna_svartpilen_801_2




Koncept Ducati Scrambler Dirt Track

Italská novinka vzbudila nemalé pozdvižení. Scrambler představuje segment, do kterého se sportovně orientovaná Ducati příliš nehodí, ale výsledná motorka se náramně povedla a je po ní slušná poptávka. Ducati se tímto modelem také více otevřela světu customizérů, kde jsou motorky podobného rázu v oblibě.

Každá motorka se dá přetvořit, a to i v případě, že se jedná o designově povedený Scrambler od Ducati. A je jen dobře, že můžeme sledovat výtvory designérů z celého světa, protože tento koncept k nám přichází z Thajska. Stojí za ním přímo místní zastoupení značky.
Motor a základní linie zůstaly nedotčeny, ale pořádně se zapracovalo na té trošce kapotáže a celkovém optickém provedení. Barevné lakování vystřídal kartáčovaný kov a díky této povrchové úpravě vypadá motorka víc drsně. K tomu přispívají i v kůži provedené boční části nádrže, které nahradili původní hliník. Když už je řeč o nádrži, tak na ní můžeme najít i nové frézované CNC víčko.
Klasické přední světlo nahradila čtvercová deska s malým světlem a bočními průduchy. Toto řešení připomíná flat track s místem pro závodní číslo. Co se nám ale moc nesedí, je provedení samotného světlometu. To je až moc futuristické.
Co se povedlo? Nové sedlo, obalení výfukových svodů a nová krátká koncovka. Spolu s obutím Pirelli Scorpion Rally nyní motorka vzbuzuje daleko víc dojem, že se lehčího terénu nebojí. Dalo by se říct, že si přímo koleduje o každodenní dávku prachu z polních cest.

Celkově musíme thajské zastoupení Ducati pochválit. Třeba se Dirt Tracku nebo podobného konceptu dočkáme i jako reálně stavby. Ducati Scrambler není natolik drahá motorka a je téměř jisté, že se jí i další tuneři podívají na zoubek.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):
Motokatalog.cz



TOPlist