yamaha_demo_tour




Deus Bald Terrier 1200

Harley-Davidson Sportster 1200 se stal cílem pro úpravy od australské firmy Deus Ex Machina Motorcycles. Pojďme se podívat, co všechno se změnilo.

S firmou Deus Ex Machina Motorcycles z australského Sydney jsme se seznámili poměrně nedávno v souvislosti se zakázkovou přestavbou Kawasaki W650 pro Randyho de Punieta. Nejnovější tuning této společnosti byl zacílen na Harley-Davidson Sportster 1200 (MY2007).

První, co při pohledu na fotografie zaujme, je fakt, že původní kola Sportsteru o rozměrech 21 a 16 palců byla nahrazena disky 19" vpředu a 18" vzadu. Cílem bylo dosáhnout lepší ovladatelnosti motocyklu. Dále je vidět výměna nádrže, ta nová pochází původně z Yamahy SR400. Samozřejmě došlo k modifikaci sedla a díky zkrácené a přepracované zádi došlo ke snížení hmotnosti. Nesmíme zapomenout ani na změněné drobnosti, jako jsou nová řídítka, páčky a stupačky.
Dvanáctistovkový V-Twin také prošel tuningem: na motorce najdeme nový vzduchový filtr, přeprogramovanou řídící jednotku a vstřikovací mapy pomocí modulu Power Commander V a kompletní přepracování výfukových svodů a tlumiče. To vše se podepsalo na zvýšeném výkonu. Změnou prošel i brzdový systém.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):



TOPlist