husqvarna_svartpilen_801_2




C59R: BMW R 100 RS "The First One"

Španělská firma C59R Cafe Racer Motorcycles kompletně přestavěla BMW R 100 RS na pěkného café-racera "The First One", se kterým budete za frajera v každé situaci.

Společnost C59R Cafe Racer Motorcycles byla zaležena v malém městě nedaleko Barcelony teprve loni, ale téměř okamžitě získala potřebné renomé a dostala se do hledáčku motocyklových zákazníků. Důvodem je fakt, že zakladatelem je pan Josep Ramon Curto, který má více než 15 let zkušeností se stavbou café racerů a streetfighterů. Prvním showbikem, kterým se nová firma prezentuje, je přestavba BMW R 100 RS na café racer "The First One".
Začínalo se s přepracováním masky, kde je jednoduchý kulatý světlomet s chromovanou obroučkou. Dále jsou zde nová řídítka, lehce modifikovaná nádrž, ručně prošívané sedlo z alcantary a zadní krovka. Když se ale podíváte pozorně, zjistíte, že místo krovky bylo chytře využito kožené prošívané sedlo pro spolujezdce, které sice z dálky může krovku připomínat, ale jedná se o praktické využití sedla. I když na druhou stranu, vzhledem k tvaru, si spolujezdec jízdu asi moc neužije.
Pojďme dál a podíváme se na motor. Po vizuální stránce si každý všimne chromovaných hlav válců, přepracovaného sání a nové elektroniky. Modifikací také prošly výfukové svody a tlumiče. Výkon se na zadní kolo přenáší pochopitelně přes kardan. O odpružení se stará přední teleskopická vidlice, vzadu jsou dva boční tlumiče. Odlehčená kovaná kola opět mohou z dálky klamat, že mají drátěný výplet, ale jedná se o lité disky.
Za zmínku jistě stojí i malý multifunkční budík, kde je po obvodu digitální otáčkoměr a uprostřed tachometr, tripmaster a ukazatel zařazené rychlosti. Motocykl má i tlumič řízení.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):
Motokatalog.cz



TOPlist