husqvarna_svartpilen_801_2




Výstava Motosalon 2011

Přesně za čtyři týdny se otevřou brány výstavního areálu PVA v Letňanech návštěvníkům veletrhu Motosalon 2011. Kromě všech významných motocyklových značek, působících na českém trhu, budou tradičně prezentovat svou nabídku dodavatelé příslušenství, doplňků, oblečení, a všeho co souvisí s životem v jedné stopě.

Pod novým názvem Motosalon a organizačními křídly společnosti Veletrhy Brno a.s. se náš největší motocyklový veletrh koná letos podruhé. Svoji premiéru v této podobě si odbyl před necelým rokem na domácím hřišti pořadatelské organizace, a do Letňan celý cirkus letos zavítá vůbec poprvé. Obavy, zda může výstaviště daleko za městem nabídnout dostatečně reprezentativní prostředí pro motocyklový svátek, nejsou ale vůbec na místě. Pro stánky vystavovatelů je připravena plocha více než 15 000 čtverečních metrů ve dvou halách zrekonstruovaného areálu, a doprovodný program se bude z větší části odehrávat ve venkovním vyhrazeném prostoru.
Z hlediska dopravní obslužnosti získal areál PVA Letňany před nedávnem obrovskou výhodu v podobě prodloužení trasy metra C na pěšky dostupnou vzdálenost necelého půl kilometru. Pro případ nepříznivého počasí nebo unavených nohou bude navíc návštěvníkům zdarma k dispozici kyvadlová doprava mezi stanicí metra Letňany a výstavištěm. Motorizovaným návštěvníkům by měla bohatě stačit kapacita přilehlého parkoviště, čítající tři tisícovky míst. Pobyt uvnitř areálu pak všem zúčastněným zpříjemní  kvalitní zázemí včetně šatny, restaurací, dětského koutku a podobně.
Na výstavní ploše najdete stánky prakticky všech významných výrobců motocyklů, skútrů, čtyřkolek, oblečení, obuvi, příleb a dalšího souvisejícího sortimentu. Z motocyklových značek nebudou chybět firmy  Access Motor, Aprilia, Artic Cat, BMW, Bombardier, Guilera, Guewer, Harley Davidson, Honda, Husaberg, Hyosung, Kymco, Moto Guzzi, TGB, TMEC,  Yamaha, Yuki a další. Po jednoleté absenci se na výstavu vrací značky Suzuki a KTM. Společnost A-Spirit představí svoji čerstvě rozšířenou nabídku všech italských produktů společnosti Piaggio Group. Stejně jako na zahraničních výstavách také vystavovatelé Motosalonu očekávají rostoucí zájem o vozidla na elektrický pohon. Tradičně se návštěvníci mohou seznámit s modely, nominovanými v anketě Motocykl roku 2011.
I letos je připraven atraktivní doprovodný program, jehož součástí jsou mimo jiné například jízdy zručnosti a zkušební jízdy, jízdy na motocyklových trenažérech, bezpečnostní road show pro mladé motocyklisty, promítání interaktivních DVD, exhibice kaskadérů, nebo bezpečná škola jízdy.

A protože výstava je jednou z mála příležitostí, kdy máme možnost poznat naše čtenáře osobně, srdečně vás zveme k zastávce u společného stánku našich webů Motorkáři.cz a Quadmania.cz, který najdete v hale 1 u pravé stěny při pohledu od vstupních dveří.

Otvírací doba a vstupné:

Veletrh Motosalon 2011 bude pro veřejnost otevřen ve dnech 3.-6. března. Ve čtvrtek, pátek a sobotu trvá  provozní doba od deseti hodin ráno do osmi večer, v neděli se zavírá už v 17:00.
Celodenní vstupenka stojí 150,- Kč, studenti odborných škol zaplatí 80,- Kč. Podrobnější informace najdete na stránkách veletrhu.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (38x):



TOPlist