ktm_unor




VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
ProTom (0) napsal 25.06.2013 v 11:22-12+5

Já to tak dělam. Jelikož nemam prachy a chci pěknou mašinu za super prachy, tak zkoušim kdo sleví a kdo ne. Takže pošlu 20mailů a čekam kdo se ozve. Pokaždý se někdo ozve. A to že zdejší bazarníci apelují abysme něco se sebou dělali je k smíchu. Já alespoň prachy co ušetřim při nákupu nacpu do servisu, nový gumy, opakuji nový, ne skladovky a sundaný z bouračky. Olej, svíčky atd.. Potom prodávam připravenou mašinu. Ne, ten bazarníkův servis: wapkou umytá, bez oxidace, jo a nejlepší je věta: Itálie vnitrozemí - takže ne od moře, to se vždycky můžu posrat smíchy :).

SLEEPER (1001) napsal 25.06.2013 v 11:19

iman> vsak pisu, ze proti slovakum nic nemam a ano, do Tater jezdim velice rad.

Jen jsem mel proste smulu, kdyz jsem prodaval nejake komponenty na okruh. U vseho tisic kecu (pouze v sms nebo v mailu), ale stejne ve stanovem terminu prodeje nikdo nedorazil (a to jeste po me chtel, abych mu dojel se zbozim na proti - nikam jsem nejel).
Nebo dalsi pripad..: Na prelomu srpna/zari jsem prodava OJETE slicky (udelal jsem si tu praci, ze jsem je posilal postou na SVK, pritom zadnej kseft) a borec mi na jare pise, ze se mu zdaji spatne a jestli bych mu neposlal penize zpet.

Ano je to o lidech, ale jiste nejen mne prijde prodej na slovensko prinejmensim vice komplikovany...

iman (25) napsal 25.06.2013 v 11:09-4+6

Pre MIRAZCINY a SLEEPER
Chlapci to nie je o Slovakoch ale o ludoch. Ja som prisiel do Benesova, opytal som sa v bazare pri kupe ci je to stahovane, chlap tvrdil ze nie, vyplatil som odisiel a motorka zrala olej. A kupoval som dalsiu u chlapa v Trencine a to co povedal aj platilo a motorka je ako nova. Takze rad Vas obidvoch stretnem v tych Tatrach pri chatrciach a mozme to prebrat.

Civa (-1) napsal 25.06.2013 v 11:04

Pri prodeji nikdy problem nebyl, ani s autem. Fotky ve vysokem rozliseni,stav na rovinu,neprepalit cenu (za ty tahanice to nestoji). Po dohode si smlouvam predani minimalne o tyden pozdeji,at to neni unahlene vse si sedne, ty rychla rozhodnuti jsou takova vratka (vim u sebe). Jakakoliv i drobna komplikace ruce pryc, jak pri koupi tak prodeji, preci se tim nezivim a proste nevim, lidumil taky nejsem

Lerry (3) napsal 25.06.2013 v 10:55-2+5

Perfektní článek o prodejích v ČR. Je vidět, že to psal někdo kdo už má s prodejem zkušenosti. Hned jsem chtěl začít psát ke každému odstavci své osobní zkušenosti, ale to by vydalo na další článek, možná i knihu. Jsem prodejce nových a ojetých vozů a zabývám se i motorkami. Jen podotknu že vše co autor článku napsal, třikrát podtrhuji. Lidi, dělejme ze sebou něco. Kultura jak při nákupu, tak při prodeji za poslední rok, dva u nás prudce klesla a letí pořád dolů. Nějaká soudnost a slušnost se absolutně vytratila. Takhle to dál nepůjde, všem se bude lépe nakupovat a prodávat, když si dáme ruku na srdce a uvědomíme si co prodáváme a nebo pokud chceme nakupovat, tak na co máme!!!

milanek81 (29) napsal 25.06.2013 v 10:54+4

mel jsem kdysi pegaso - nebylo v excelentnim stavu ale jeste slusny - a melo vybornou vybavu , kufry, nosice, padaky proste mrda doplnku novy za dobrych 25tis, jeden rok jsem ho prodaval jako vybavenou cestovni motorku - neozval se ani sopel - jak se lidi dozvi ze s tou motorkou nedejboze jezdilo tak to nechcou ) tak jsem jeste rok pojezdil a kdyz uz mne fakt lezlo krkem tak jsem to postavil vedle kamosova stejnyho a KOMPLETNE sme ji ocesali a proste povymenovali vsechno co bylo lepsi- kotouce, gumy, tlumic, vyfuky kapotaze samozrejme celou vybavu, prodal jsem kufry hodilo to nejakou ti tisicku a oba sme byli spokojeni- pak jsem tuhle vzniklou tragedku postavil na inzerat o 5tis levnejc nez tam byla podobna a lidi se mohli posrat - za 2 dny byla pryc - dobrej stroj za o malo vyssi cenu proste nechcou, lidi jsou nepoucitelni

BadRX (84) napsal 25.06.2013 v 10:52

Bezva napsaný
to mag. - já prodával hódně pod 40 tis a zaznamenal jsem hned 4 metody zde popsané . Kupodivu jsem nakonec prodal ku spokojenosti obou.

America (27) napsal 25.06.2013 v 10:50

Pěkný článek! O to víc se těším na reportáže z cesty kolem světa.
Já měl asi při prodeji kliku, protože si pro motorku přijel chlapík, který je sám prodává. Nechtěl ji na kšeft, ale pro sebe. Asi hodinu si ji kousíček po kousíčku prohlížel, měřil vidle, vyvolal digitální záznamy z tacha... atd. Kdyby byla bouraná, stočená a já nevím co ještě, přišel by na to. Pak se projel, jako zástavu mi tam nechal dodávku s novým VFR uvnitř. Motorka se mu líbila, řekl si o slevu, dostal slevu 4 litry a obchod byl uzavřen. Ta sleva trošičku zabolela, ale rád na ten obchod vzpomínám, byl pro mě i ukázkou toho, jak pečlivě si mašinu prohlížet při případném nákupu. Doufám, že motorka bez problémů jezdí a přeji hodně km.
Takhle by to mělo být - lidi by měli rozumět tomu, co právě dělají. S nějakým troubou je snad lepší se ani nebavit. Chtěl jsem dát taky jeden pozitivní příklad.

Dragster (1) napsal 25.06.2013 v 10:46

S mobile.de mám poměrně dobrou zkušenost. Z pěti zájemců byl prudič jen jeden a nakonec jsem prodal mašinu do Holanska.

Opl (59) napsal 25.06.2013 v 10:33

Jaksi se mě nepovedla poslední věta.Má tam být:
Teď po opravě má slíbeno...

PajaZR (5) napsal 25.06.2013 v 10:33

Lidi jsou větší a větší paka hezký článek

Opl (59) napsal 25.06.2013 v 10:29

Bezva článek Já jouda jsem zánovní BMW 1150 RT v dobré víře napřed půjčil a pak prodal kamarádovi.No a po třech letech jsem si bavce(nedoplaceného)vzal zpět.Trochu poškrábaného a bez baterky
Teď po servisu má slíbeno,že z domu už nepůjde

Jedi.... (169) napsal 25.06.2013 v 10:19-1

Luxus článek

Danny350 (26) napsal 25.06.2013 v 09:47

Taky tady //www.motorkar...ft=134251&fid=34 je hezkej příběh

fockewulf (14) napsal 25.06.2013 v 09:43

Články pěkné, pobavily.

Teď druhé kolo - když chtěl někdo koupit motorku a prodejce byl vychcánek, co chtěl za šrot nehorázné prachy a dotyčný jel přes půl Republiky aby pak zjistil, o jaký vrak se jedná. Nebo to, jak každý vyšroubuje cenu o něco nahoru, protože automaticky předpokládá, že zákazník bude chtít slevu.

PMaXX (2) napsal 25.06.2013 v 09:40

Pěkný článek, já naštěstí vždy prodal relativně bez problémů, jen teď u Kymca jsem musel jít s cenou dolů, ale furt v rámci minima jaké jsem za to chtěl, chlapík přijel, projel, zaplatil a odjel - paráda.
Ale když jsem jel do Prahy pro jiného skůtra tak jsem taky musel vypadat jako unterwasserman až mi bylo trapně, jenže u Olomouce mi kleklo auto - cívka už delší dobu blbla - no málem to bylo na odtahovku, nakonec sme to s manželkou hecli a jeli dál, po D1 rychlostí 80-90km, jednomu ze tří prodejcu jsem se omluvil že se mi po cestě podělalo auto, asi si taky řekl že sem jouda, ale já jel opravdu do Prahy z Ostravy nějakých 6-7 hodin :D Takže na druhou stranu, někteří kupující nelžou

mag. (21) napsal 25.06.2013 v 09:35

jojo kdo si prodejem neprojde, neuvěří
Možná u částek do 40tisíc vše probíhá nějak normálně, ale jak prodáváte mašinu za 100 a víc tisíc, tak to potom je zážitek!

wario (126) napsal 25.06.2013 v 09:34+3

tak je to vždy individuální já jsem prodával slovákovi a byl naprosto bez problémů .

jinak u nás jsou opravdu EXPERTI radši snad ani neprodávat ...

wochomurka (14) napsal 25.06.2013 v 09:34+5

Se vším souhlas, je to o nervy. Dvě perly za vše: Prodával jsem Vespu za 28000kč, chlap mi volal, domluvilo se to, dala se litr sleva a přijel tlustej chlap s tlustou ženskou na vyšperkovaný ElektraGlidě oba chrastili zlatejma řetězama, chlap se na Vespu ani pořádně nepodíval, vytáhl desítku že to jako ani větší cenu nemá a že si s tím manželka hned odjede. Že jsou chudí a nemají prachy. Když semse dostatečně vysmál, tak po mě chtěl dva tácy za benzín a za oběd co ho ta cesta stála. Druhá story byla s prodejí dvoutaktní 50tky skútříka, u kterého majitel, kterej ho koupil prostě zapomínal lejt olej do benzínu. Ten motor zadřel 5x a vždy se po mě domáhal zaplacení opravy. Vyhrožoval soudem, policií, exekucí, ukrajincema, mafií a nevím čím vším. Nejhorší jsou ty kecy a ta omáčka okolo prodeje.

Georgik (76) napsal 25.06.2013 v 09:34+4

Jasněže prodávající chce prodat, ale zrovna tak kupující chce koupit. Na otázku po slevě odpovídám standardně, ať se přijede podívat a pak to proberem. Kdo má zájem přijede a pak už platí, že prostě koupit chce a většinou to s tím smlouváním tak horký není. Ono nakonec o nějakých pět tisíc nejde. Něco jiného je, když Vám borec na 5 let starém GSXRu začne hledat tu škrábaneček a tu škrábaneček a zakončí to slovy, že je taková celá nějaká vyblitá. Tak ten měl štěstí, že jsem se udržel a s úsměvem jsem mu sdělil, že na tohle nemám čas, ale ať si vezme o stopade víc a může si zajet pro novou do "šourůmu"!

kodlisko (1) napsal 25.06.2013 v 09:19+1

super clanek diky

Kabriolin (37) napsal 25.06.2013 v 09:16+1

Tak tenhle článek je geniální. S naprosto vším jsem se setkal při prodeji auta.. Nakonec platí, že na hrubý pytel patří hrubá záplata.. pokud opravdu nespěcháte s prodejem a své peníze za moto +/- 5 tis. chcete nebo si ji raději necháte, tak sice za dlouho, ale prodáte.. u auta to byl skoro rok, ale nakonec je v .. naštěstí Jo a bacha na cokoliv ruského, ukrajinského... vesměs svoloč a lepší neprodat i když nese prachy...

Neronis (7) napsal 25.06.2013 v 09:13+1

PERFEKTNÍ ČLÁNEK

mirazciny (21) napsal 25.06.2013 v 09:12-4+5

SLEEPER: můžu potvrdit, v bazaru jsme si vedli takovou malou statistiku kdo co koupil, jakým přijel autem a tak. Jestli si dobře vzpomínám tak během roku přijelo pro motorku nějakých 15 Slováků, většina z nich naplavených k nám. Myslím, že motorku si odvezl jenom jeden nebo dva a těch keců co si člověk vyslech, jak je motorka špatná a jak se jim u nás špatně žije a jak chceme za všechno moc peněz. Většinou jsme je poslali pryč s tím, že když se jim u nás nelíbí ať táhnou zpátky do chatrče pod tatrama. Ve firmě jim nabídnu novou služební oktávku v TDi a majster chce RS, asi Racing Slovak.. prostě arogance. Jinak článek vystihuje většinu mých pocitů při prodeji krom GS kdy klučina přijel, kouknul, dal peníze na dřevo a vymalováno

Míra (211) napsal 25.06.2013 v 09:12+11

Před delší dobou jsem prodával CBR 900 RR a kluk mi poslal SMS abych mu zavolal,že nemá na telefon.
Tak jsem mu poslal SMS ať si nekupuje motorku.

SLEEPER (1001) napsal 25.06.2013 v 09:02-6+6

Hlavně neztrátejte čas se slovákama. Já proti nim v zásadě nic nemám, jen neumí jednat fér a nakonec vždy z prodeje vycouvou nebo chtějí danou věc vrátit.

callowsick (463) napsal 25.06.2013 v 09:02+5

to je přesný

prodával jsem mášu za 65. přišla mi SMSka od chlapíka s vážným zájmem a jakou mu prej udělám cenu?
odepsal jsem, že 75 a po pár nechápavejch textovkách mi uraženě vynadal (opět přes SMS, telefon nebral) :D

Neo (10) napsal 25.06.2013 v 08:59+2

Jsem přesně ve stavu, který píšeš. Mám japonce z roku 95, najeto přes 80 a jedná se o defacto neprodejnou záležitost A kupující by ji chtěli zadarmo a ještě nejlépe s plnou nádrží Když se nedajde někdo rozumný, tak zůstane v garáži a bude klid...

sseba1 (13) napsal 25.06.2013 v 08:55

V posledním odstavci body A až D to je fakt klasika, ani nevím, kolikrát jsem to už slyšel. Ještě bych dodal, když mi ji dáte se slevou "XXX" tak si pro ní ihned přijedu

Předchozí
1 2 3 4
Následující



TOPlist