yamaha_demo_tour




VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
blade_fzr250 (9) napsal 25.06.2013 v 17:46

Právě ten rozdíl v jednání o slevě tu autor popisuje. Samozřejmě, že když přijedeš pro motorku a najdeš tam nějakou drobnost, která v inzerátu nebyla uvedená, tak určitě není problém zkusit majitele o trochu stahnout. Ale dost mě se*e přesně to co autor popisuje, když hned v první věta zní kolik mi slevíte. Buď tu motorku chci, cena je pro mě přijatelná a potom případně na místě můžu řešit nějakou dohodu, nebo na ní nemám a potom ani neotravuju majitele škemráním o nějakou slevu. Dneska je to bohužel dost rozšířený zvyk lidí, kteří se tímto asi pokouší živit a píšou každý den na desítky inzerátů stylem..neslevil by jste mi 20 tis. apod

devolo (1) napsal 25.06.2013 v 17:43+1

Při prodeji vždy jdu hodně dolů s cenou(dle aktuální nabídky stejných modelů),neměl jsem problém prodat do týdne.Inu každý chce nic netratit, ale trh je trh.Mnozí prodávají měsíce a nakonec pochopí že realita poptávky je jaksi někde jinde.Pokud chci slevu(a to chceme každý-že ano?...),opatrně požádám o ochotě zvážit (pouvažovat o ní),většinou se najde společná seriózní komunikace.Závěrem nákup jakéhokoli vozidla je v drtivé většině ztrátová sama o sobe,ale mnozí absolutně nepočítají s aktuální poptávkou trhu.Nakup letos za 100 po roce počítej za 80,pus nutné investice provozu.REALITA .Hauk

Matess727x (21) napsal 25.06.2013 v 17:41-1+5

Jedna z velice důležitých a často podceňovaných věcí je,..udělat kvalitní fotky stroje co chcete prodat, páč na těch inzercích zaujmě v prvé řadě prvotní pohled oka. Jelikož jsem "fotograf", tak mi věřte že vím o čem mluvím. Nejen že jsem neměl nikdy problém s prodejem svých motorek-v podstatě po chvilce jsem prodal vše co jsem nabízel.A třebas za Hondu SLR 650 s najetýma 42 tis. rv.97 dostat v dnešní době 50 tisíc je poměrně slušný ne?.Časem to pochopili i kamarádi a pak bylo pravidlem,...že kdo z kamarádů prodával motorku, chtěl po mě udělat foto.Pak vždy po pár dnech děkovačka, že se motorka prodala,...za to si tedy já nic nekoupím no. Pak právě opačná zkušenost,...když jsem po prodeji SLR sháněl FMX 650 za solidní peníz,...byla jedna levná nedaleko, ale ty fotky byly z místnosti a mobilem.Prostě hnus fotky-z mobilu,...motorka vypadala jak nějaká zašlá splácanina.No ale nebylo to daleko, takže jsem jí dal v řadě na první místo, když jsem si jel rovnou s vlekem oblédnout asi 7 FMX-ek co jsem si po republice domluvil. Jak myslíte, že to dopadlo? Když jsem viděl motorku na vlastní oči, nevěřil jsem, když kluk povídal, že mi ještě sleví, že jí nemůže už dlouho prodat. To FMX-ko vypadalo, jak kdyby den před tím sjelo z výrobního pásu a na motorce nebyl snad ani pidigram špíny. Já si ho samozřejmě odvezl a říkal jsem si, že jsem měl štěstí, že si ten kluk nedokázal udělat pořádný fotky,...páč pak bych asi nebyl spokojeným kupcem téměř nové motorky za hubičku! Škoda, že nemám fotky co jsem tenkrát stahl z toho inzerátu z toho mobilu co fotil prodávající-to vypadalo opravdu dost tragicky, ale pro představu to FMX v reálu vypadalo takhle-naprosto vymazlená a až chyrurgicky opečovávaná motorka. Cvak jsem jí jen tak před domem, když jsem jí dovezl

Georgik (76) napsal 25.06.2013 v 17:31

Ale pravdou taky je, že tu byl i článek, v kterém se přímo k jednání o slevě navádělo, že? Pak už záleží na tom, jak si kdo takové jednání vysvětlí.

oldy (0) napsal 25.06.2013 v 17:19-1

Já prodával Innovu 125, 2 roky stará, se serviskou za nepatrně menší cenu než jsem koupil, ale už se nová blbě sháněla. Do hodiny od podání inzertu byla pryč. Neumožnil jsem delší zabukování než 2 dny. Takže domluva za 2 dny, ve středu v úřední den, vzal jsem si dovolenou (trochu risk). Borec se synem přijeli a jel se projet. Mezi tím přijel další kupec, kterýmu jsem řekl, že mu zavolám, aby nejel případně zbytečně. Měl prachy v kapse, že si ji hned odveze. Za chvilku po něm přijel ten první z krátké projížďky, že ji bere. Hned jsme jeli na magistrát, love do banky a večer mi volal a děkoval, že jel ode mně 150km domů a je nadšenej, hlavně ze spotřeby. Byl to maník středních let a chtěl to na lítání do práce a parkování v paneláku, proto úzký moto. To co teď mám už prodávat nebudu. Mraky peněz v tom a na dnešní poměry je to starší stroj, a reálnou cenu mi nikdo nezaplatí. Byla by o 1/3 dražší než nabízený šroty z dovozu, takže bez šance.

Anti (393) napsal 25.06.2013 v 16:58

Dobře se to čte.
Moje prodeje i nákupy nebyly nijak vyjímečné,pokud pominu situace,kdy mě napadla výměna.Dvakrát jsem se vracel k jednoválu a zkusil nabídnout svůj dvouvál výměnou za jednoválec s doplatkem.Seriózní nabídka byla jedna jediná,zbytek majitelů jednoválců různého typu a stavu naznalo,že je adekvátní výměna bez doplatku,i když reálná cena jejich strojů občas dosahovala poloviny ceny toho mého
Poslední stroj jsem prodal kamarádovi,protože s tím rokem výroby a počtem najetých kilometrů byla neprodejná ať byla v jakémkoli stavu.

libas_450 (0) napsal 25.06.2013 v 16:49

Matess727x : těžko to rozdejchávám ještě ted, když si na to vzpomenu a to je to asi 2 měsíce

Matess727x (21) napsal 25.06.2013 v 16:40

libas 450: Tak to bych asi jen tak nerozdejchal.

libas_450 (0) napsal 25.06.2013 v 16:31

Pravdivý článek, taky bych něčím přispěl. Měl jsem domluvenou koupi motorky. Domluvili jsme si čas, kdy se na ni přijedu podívat. Moto jsem si projel, prohlídl a majiteli sdělil, že se mi líbí a že ji od něho koupím. V tom pan majitel začal couvat s tím, že ji asi prodat nechce a že ten inzerát dával jen aby zjistil, jaký je o ni zájem a začal vymýšlet další výmluvy, který už jsem samým vztekem ani neposlouchal. Vše to skončilo tím, že slíbil, že se za dva dny ozve, jak se rozmyslel. Ze dvou dnů byly nakonec čtyři (což i tak oceňuji, že se vůbec ozval) a samozřejmě, že si ji nechal, což jsem očekával. Těžko říct co za tím opravdu bylo, ale jisté bylo to, že já jsem byl za idiota, kterej se drkocal s vozejkem 50 Km tam a 50 zpátky.

highsider (28) napsal 25.06.2013 v 15:59

no me se zase stalo, ze jsme si placli na 120tis s tim, ze si druhy den prijedu a vecer mi slecna volala, ze si neuvedomila, ze tenhle rok vyroby ma na trhu (podle ni a nejakyho superodbornika) cenu cca o 10 vic..nakonec jsme dohodli kompromis. je pravda, ze puvodne tolik na prodej nespechala, tak byla trochu zaskocena zajmem asi :))

wochomurka (14) napsal 25.06.2013 v 15:59+1

Asi záleží pro co jedeš. Já si jel pro nynejšího skútra 180km daleko od baráku a rozhodně toho nelituju. Jen to nebyla fyzická osoba, ale bazar.

AdosR (254) napsal 25.06.2013 v 15:55-1

Už ten uvod je blbost. Že je motorek na inzerci milon a že cena bude nulová. U naháčů to platí. Těch je 3 prdele. Jaksi jste zaspali dobu. Například Super-sporty nebo motárdy jdou cenou nahoru nebo zůstávají. A zvlášt pěkné kusy. Zachovalé. Hujdy se poznaj lehce. Pěkných sportů je čím dál mín. Já jsem koupil na jaře ninju a sklidným svědomám vím, že ji za rok na jaře prodám cca za stejno. Protože tam v tom stavu a roku výroby není žádná. Měsíc po koupi byly na bazaru 2 kusy. Za cca stejnou cenu ale dovařený plasty, nenalakovaný, hnus, rez atd. Nejvíc mě zajímají individua kteří ani motorku neumyjí když dají foto na inzerát. Řetěz nemazanej 100 let a oni s myslí že k nim všichni pojedou. Jen at si kupci obědou inzeráty a pak se vrátí. A ty co napíšou drze že chcou tu a tu cenu a slevu a ještě ani moto neviděli, tak je pošlu slušně do prd.. at si koupí vrak. Objedou pár motorek a pak zavolaj. Když ne tak to prodám později no. Dám ji na bazar hned z jara a s tím že budu do léta jezdit, když ji prodám dřív tak neva.

jean192 (153) napsal 25.06.2013 v 14:37-1

Inak nechápem, jak niekto môže ísť pre mašinu 200 km ďaleko, pokiaľ sa jedná o bežnú motorku. Ja pre bežné autá a motorky nikdy nejdem ďalej ako 60km (jedna výnimka bola, ale oplatilo sa), aspoň nie som nasraný, pokiaľ to je nahovno ponuka. Aj ked som predával auto alebo motorku, tak som vždy kupujúceho upozornil, že či má zrátané náklady na cestu, aby sme sa neoberali o čas. Aj preto som všetko predal max. do 50 km a spokojnosť bola vždy na oboch stranách.

trigr (280) napsal 25.06.2013 v 14:36

SPV: Já jednám vždy korektně, ale mé zkušenosti jsou prostě takové. Nebrečím tady. Beru to prostě jako standartní záležitost. Každý chce nejlepší cenu, jak prodávající, tak kupující, ale každý se jí snaží dosáhnout jiným způsobem. Jestli jeho verbální schopnosti jsou spíše na hranici vulgarity a hulvátství, se kterým jsem se už mnohokrát setkal, tak je jen na prodávajícím jak moc chce svůj stroj prodat. Mé zkušenosti jsou prostě takové jak jsem níže napsal.

WingS (0) napsal 25.06.2013 v 13:50

Presne pre toto som nekupoval moto na zaucenie, ale taku, co som si chcel nechat. To Griso nikdy nepredam, ked budem chciet inu, radsej budem mat dve, aj keby som sa mal na neho do smrti len pozerat v garazi

SPV (816) napsal 25.06.2013 v 13:50+2

Jo, a bacha na tu 916 na úvodní fotce. Není to 100% originál stav, je stříkaná! A kdo ví, jestli v ní nechrastí...

Majk1 (383) napsal 25.06.2013 v 13:31+4

Měl jsem něco podobnýho u auta - prodával jsem Seat Alhambra TDI, protože už jsem měl koupenou A6. Dojel frajer v teplákách a že jako asi dobrý, ale že je škoda, že to není VW Sharan... A jestli prej by byla sleva Tak jsem ho vypoklonkoval (zájemců bylo víc) a na to on, jestli prej neprodám tu A6ku? Tak jsem mu řekl, že by mu stejně vadilo, že to není Passat a ať už radši jede... Občas jsou důvody pro megaslevy zajímavý.

Ale co bysme chtěli, když i v obchodech jak není sleva 30% a víc, tak je to pro většinu lidí nezajímavý...

SPV (816) napsal 25.06.2013 v 13:22-2+11

Pod článkem a koupi si všichni stěžují na prodávající, a teď pod článkem o prodeji zase všichni lamentují nad kupujícími. A vzhledem k tomu, že drtivá většina motorkářu si v minulosti motorku koupila, ale i prodala, tak to musí být jedni a ti samí. A jak napsal spajazacatecnik, pokud bude stále mínění, že "kupující = blbec" a "prodejce = podvodník", tak se nic nezmění.
Pokud někdo napíše do inzerátu sleva možná, není možné se divit, že po něm kupující chtějí slevu už po telefonu. Stejně tak je mnoho překupníků, kteří jen prostě rozesílají nabídky, kdo se chytne. Já při koupi malou slevu dostal, a taky i dal při prodeji. Když nechcete dát slevu, napiště "pevná cena". Stejně tak se dá pochopit, že dostanete nižší nabídku třeba o nějakou desítku tis., protože i mě se jedna motorka moc líbila, ale neměl jsem dost peněz. Proto chápu, že i někdo takovou nabídku udělá mě. Mělo by to být ale vše v rámci určité slušnosti a důstojnosti.
Jednou jsem vysázel ale celou částku, ikdyž prodejce psal dohoda možná. Motorka byla v super stavu, ale nebyla ještě prodaná (což bylo nepochopitelné), protože každý chtěl nesmyslnou slevu ještě po telefonu, aniž by ji viděl. Ještě že tak.
Stejně tak mě u auta odešel alternátor, takže jsem na schůzku nedorazil, ale alespoň se hned omluvil a domluvil hned další možný termín.
Přesnou poučku pro koupi a prodej ojeté motorky snad ani udělat nejde. Spousta ojetých motorek také není v dobrém stavu, protože spousta lidí neví, jak se k nim chovat, a udržovat je, viz vytáčení studených motorů.

trigr (280) napsal 25.06.2013 v 13:10-1+1

mag. : Čím levnější motorku prodáváš tím horší jednání a požadavky na větší slevy

wthelll (2) napsal 25.06.2013 v 12:49+2

souhlas téměř se vším, ale mám i pohled z druhé strany.
V inzerci super motorka, původ v ČR, 1. majitel, nehavarovaná, stav nové, najeto 6500 km.. Dobrá cena /pevná/. Rozhodně jsme neměli v plánu "špekulovat".
Po příjezdu na místo se pánovi dle dohody nešlo dovolat, hledali jsem ho po vesnici přes půl hodiny, nakonec se ukázal a vytáhl z garáže něco, co kdysi byla motorka. Dle inzerce sedělo spoustu věcí: rok výroby, stav km, původ, serviska - ale nepřál bych Vám vidět stav. Uřezané páčky (prý z důvodu, že když motorku nestaví na stojan, ale opře o zem, tak se mu zarývaly do země!!!), roztrhané sedlo, ohnutá řídítka, proražený (a tekutým kovem opravený blok motoru)-teď pecka - o tom on nic neví, to mu museli udělat v servisu při prohlídce!!!. Přední kolo přezouval sám, ohnutý a otlučený ráfek od montérpáky, no hnus, velebnosti. Špinavá, mouchy ještě z pravěku, no prostě zanedbaná motorka. Automaticky byl dotaz na slevu v kontextu toho, že je to úplně jiný stav než avizovaný, ale nechtěl ani slyšet, že podle něj je to všechno v pořádku, že nemáme být přecitlivělí.. 200km tam, 200 zpátky, ale aspoň jsme si udělali rodinný výlet.. Mimochodem fotky super, žádné velké detaily, lehce rozostřené, opravdu na foto vypadala krásně.. Ještě teď je mě toho stroječku líto... A ještě víc toho, kdo to koupí (jestli). Úplně vidím, jak se s ní zacházelo třeba za studena...

LiborK (37) napsal 25.06.2013 v 12:39-1+2

Článek je hezkej. Motorky často měním a rovnou dvě, manželka jezdí taky.Přijel borec co viděl fotky, projel to a dal prachy a odjel. Nebo si vzal technika a motorku odvezli, měl jsem vždy voňavky. Ale poslední dvě motorky to byl zlej sen. Volalo asi deset exotů a nejlepší byl idiot, kterej hledal Kawu Z750S v originálním stavu. Že nechce nic zbastlenýho, jak už to na internetovejch nabídkách občas bejvá a že musí říct kámošovi, ať se na to podívá. Domluvili jsme se, že přijede o víkendu, hned tomu kámošovi zavolá a brnkne zpátky, kdy přesně. Druhej den jsem ho musel volat sám, jestli neuhynul a dozvěděl jsem se, že kámoš zjistil z fotek, že to není originál a stejně teď nemá čas. Nutno podotknout, že za rychlé jednání byla sleva 5000 Kč. Tak jsem se nasral a vypátral, že tahle motka má v originále vzadu pod držákem značky a světlem děsnou briketu a původní majitel ji odstranil a vyměnil za elegantní kousek z nabídky origoš příslušenství. Bylo to po asi milionu telefonátů na obě motorky a tak jsem to vzal z jedný vody načisto, inzeráty smazal a vlezte mi na záda, prodat nechci a hotovo. S kretény neobchoduju, obě motky jsou boží a klidně to na nich odjezdím do důchodu.

harleyflorida (7) napsal 25.06.2013 v 12:25

To je úplně přesný. Moc hezky napsaný.
Jinak bohužel,tak vypadá kultura v Česku,ale jsou i vyjímky(výjmečně )

RDA1 (0) napsal 25.06.2013 v 12:09

je to presne tak jak pises ...masinu si asi necham, protoze kecalu, smlouvacu a pisalku uz mam dost ... bohuzel buranu je cim dal vic ...

martasjRSV (508) napsal 25.06.2013 v 12:09

Krásnej článek, kterej so písmene popisuje tu naši povahu českou ze ktere by jeden ...

polopost (67) napsal 25.06.2013 v 12:07

To je táák ze života.
Když jsem prodával XJ, tak se ozývala hromadá lidí jen prosící o slevu.
Do motorky jsem nasypal hrozně moc peněz, nabízel jsem slušný jednání na rovinu s popisem všeho a stejně mi chodily sms: "mam zajem o vasi motorku. Dam vam 20tisic" Vzheledem k tomu, že v inzerátu bylo 40, nebo 45, tak to je dost na zamyšlenou.
Ale abych nekřivdil bylo pár zájemců kteří se slušně snažili co nejvíc dozvědět, těm sem vše popsal jak nejlíp jsem mohl a někdo z nich se byl i podívat a ikdyž to pak nekoupili, tak po prodeji jsem jim zavlolal, nebo aspoň napsal, že už je prodáno a že děkuju za jednání.
A koupil ji velmi férově jednající kluk.
Ale článek s výmluvama? těch už bylo. Srnu a auto jsem slyšel asi 3x

black333 (1) napsal 25.06.2013 v 12:01+1

Ja osobne ked som predaval motorku,vždy to bolo podane tak,aby mi to nikto nevyčital,že som v niečom klamal.To čo som vždy uviedol v inzerate a pripadne v telefone,vždy to platilo.A nikdy sa mi motorka nevratila!!! alebo niekto niečo reklamoval.Teraz mam Silverwinga 600 a hned robim vymeny všetkych naplni,brzd a ak ju predam,majitel MUSI byt spokojny.
Raz som predaval Pan European ST 1300.Napisal som do inzeratu !zlava možna".Volal mi jeden ekrazit niekde z Ružomberak a pytal zlavu 250Eur!!!Skoro ma vystrelo a ešte ma stihol dojeb.brať,že načo tam pišem zlavu.Tak som mu stihol povedat par krasnych viet a bolo.
Clanok super!!!

jean192 (153) napsal 25.06.2013 v 11:55+2

Našťastie pri motorkách som mal pri predaji vždy šťastie, ale pri predaji auta pred rokom som niekedy nechápal. Staré Punto, po STK a EK, 2 roky stačilo jazdiť bez toho, aby sa doň dalo euro, akurát teda meniť náplne. Raz mi prišlo toto:
"mám záujem kupiť punto,no záleží nakolko sa dohodneme.oprava korozie na zadnom stierači ma vide cca 150eur.a spomynate,že lak po stopách po užívaní. rozvody ako?filtre,olej,napravy?fiat je auto do ktoreho stále musíte investovať!!ozvyte sa l.r."
Tak som mu odpísal: "Dobrý deň, myslím, že rozumný človek by nemal uvažovať nad autom, do ktorého je potrebné neustále investovať. Prosím skúste inú ponuku.

Ďakujem Vám. "
Nakoniec auto zobral prvý maník, ktorý sa bol pozrieť - tak ako všetky autá, čo som predával.

foky (156) napsal 25.06.2013 v 11:51+3

Super článek Idiota, co nepřijel na domluvenou schůzku, protože si to rozmyslel (to mi sdělil až po mém telefonátu po 30 minutovém čekání), jsem taky zažil. Moc se těším na svého prvního mongola, kterej mi oznámí už do telefonu kolik chce slevu, to asi vyčerpám svou slovní zásobu

smartin1 (55) napsal 25.06.2013 v 11:40

To napsal život samotnej

enusim2 (21) napsal 25.06.2013 v 11:39-1+1

ja se vzdy divam a pokud narazim na motorku ktera se mi libi tak poslu moji nabidku,bohuzel to vzdy bylo tak ze kdyz jsem jel pro moto tak to bylo za veskere penize co jsem mel...takze jsem vzdy otevrel penezenku a poslal nabidku,zda to prijme nebo ne je na prodavajicim.na oplatku za to nabizim rychle a seriozni jednani.jen jednou jsem motorku trochu zkoumal.jinak vzdy sednu a jedu...a musim jeste dodat pribeh kdyz jsem prodaval motorku tak jel kluk asi 250km a me blbnul mobil a ja furt cekal kde je a uz tady asi hodinu mel byt (presnou adresu jsem z ochranych duvodu nedaval) a telefonat porad nikde,kouknu na mobil a on se sekl :D takze jsem restartoval a tam deset zmeskanych hovoru :D no typek cekal pred barakem...stesti ze vydrzel a neodjel domu:d to by mi asi neuveril




TOPlist