gbox_leden



Wales 2022

Dva lidi, dvě motorky, 1131.5 kilometrů, téměř 14 hodin a 20 minut v sedle, spálených 57.2 litru benzínu, spousta vody a nepřeberný množství zážitků... to byl konec mého června 2022.

Kapitoly článku

Předem všeho je třeba zmínit, že původně jsem neměl vůbec v plánu psát nějaký cestopis. Z tohoto důvodu ke spoustě míst chybí jakékoliv fotografie. Věřím ale, že pokud by to někoho zaujalo, bližší informace nebo fotografie si na internetu dohledá.

Všechno to začalo už někdy v srpnu 2021. Byli jsme s manželkou, tehdy ještě jako přítelkyní na krátké dovolené na jihu Anglie. A protože jsem se asi půl roku předtím dozvěděl, že zde žije jeden můj kamarád z mládí (říkejme mu po zbytek článku familiárně třeba Martin), dohodli jsme se, že si cestu o den prodloužíme a zajedeme za ním do Bristolu.

Setkali jsme se po obědě a provedl nás městem, tedy jen jeho částí, protože s téměř půl milionem obyvatel se rozhodně nejedná o žádnou vesničku. Bristol je opravdu krásné město se spoustou památek a zajímavých míst a určitě by stálo za navštívení, pokud člověk plánuje cestu do Spojeného Království a rád by zkusil i něco jíného, než turisticky profláknutý Londýn. Bohužel zároveň Bristol patří k těm s vyššími náklady na život ve Velké Británii. Při tom všem jsme hodili řeč co všechno se událo za dobu co jsme se neviděli, kde všude ve světě byl, kde všude už byl v Anglii... Až nějak padla řeč i na to, že si zde udělal řidičák na motorku a koupil ji místo auta, protože je to na ježdění po městě mnohem lepší.

O dva týdny později jsem se definitivně rozhodl, že si po zimě, po šesti-leté pauze, opět koupim mašinu. O další dva týdny dýl píšu Martinovi, jestli spolu pak dáme nějaký trip. Vrátí se mi kladná odpověď a tak začínám vybírat stroj. Kandidátů bylo hodně, stejně jako přečtených článků a recenzí. Jediné v čem jsem měl jasno bylo, že to bude naháč o objemu šestiseti kubíků. Zárověň při hledání motorky začínám plánovat trasu. Dohodli jsme se na čtyřech dnech a že projedeme Wales.

Motorku jsem si dovezl po vlastní ose v únoru. Tou dobou jsem zamluvil i ubytování přes booking.com a udělal si hrubý rozpočet na benzin. To jsem ještě netušil, že během čtyř měsíců zdraží v průměru o £0,5. Týden před odjezdem jsem dotankoval do plna, vynuloval počitadlo mil a koukl, jestli je vše OK.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):


TOPlist