gbox_leden



A,I,Ch,D za 4 dny :-)

Přes Rakouské,Italské a Švácarské hory během pár dní.

Kapitoly článku

Den 1. CZ,A

Je pondělí ráno,do Brna jsem dorazil už předchozíden,takže dnes už nás čeká jen dobalení zásob,vše naházet na motorky a hurá za hranice.Kolem desáté se konečně dostáváme z Brna a směřujem na Vídeň a dále na Linz a Salzburg,před kterým sjíždíme z dálnice k jezeru Attersee.

Zde dáváme malou svačinu a po krátké procházce kolem přístaviště vyrážíme zpět na cestu.Zde nás také zastihuje první déšť který, jak se později ukáže, není ani zdaleka poslední.Jezero objíždíme ze západní strany a pokračujem k dalšímu cíly naší cesty a tím je Grossglockner. K tomu se dostáváme až kolem 20.hod.

PO uváze že je čas se rozhodujeme že ho přeletíme na druhou stranu kde se ubytujem,ale z toho nás vyvedě paní u okénka se slovy:" zavřeno,nahoře sněží,zkuste to druhý den kolem desáté."Po ujištění že vůbec netuší jestli to ráno bude lepší otáčíme a hledáme camp.Po chvilce se ubytováváme u hotelu kde mají i místo pro stany za 11E komplet. Stavíme stan,otvíráme první pivko a vaříme večeři. Po sjednocení se že jsme ujeli cca 570km a dopití pivka jdem spát v naději krásného rána a otevřeného GG.

2.den A,I

Druhý den sice vstáváme už kolem sedmé,ale nic nás netlačí.Na GG to máme pár kilometrů a krom toho to máme zkusit až po desáté,takže je čas na sprchu,čaj a pořádnou snídani.Pomalu balíme a po desáté vyražíme už za jasné oblohy a slunečného dne k prvnímu většímu cíly naší cesty.U té samé paní která nám předchozí den naplánovala pauzu jsme dnes schudli každý o 23E a pouštíme se do míst věčného sněhu a ledu.Už ráno se nám všechny vrcholky ukázaly ve vycházejícím slunci a nahoře bylo ještě krásněji.Děláme fotky,kupujeme nálepky a trička a vyrážíme dál směrem k Itálii přes Lienz a Cortinu.Cestou v podstatě jen míjíme Italskou hranici a mažeme vstříc italským vrcholkům Falzareggo,Pardoi kde za ohlasu Dalibora uděláme pár fotek u cedule s výškou passa.Bohužel je krásně postavena na ostrůvku ohraničeném obrubníky na kterým jsem přispůsobil rychlost až příliž a v podstatě po zastavení se zadního kola o obrubník motorku pokládám do vodorovné polohy.Naštěstí ji kufry hrdině podržely,takže jsme to oba přežili bez větších následku,já menší modřinu na noze a motka menší šrám na plastu.Takže následuje nucená pauza na usazení benzínu,které využíváme k svačině.Dále pokračujem na Bozen a Meran.Cestou se stavujeme na hamburger u jednoho chlapíka který po pár větách prohodí:
můžeš po slovensky,já z Makedonie."

Takže debatíme v jazyce nám mnohem bližším.Po jídle se loučíme a vyrážíme na Zarsch kde dnes nocujeme před hlavním cílem naší cesty Passo Stelvio na které se Dájoš těší jak malej kluk a já samozřejmě sním. Pán nám ukáže místo pro stan se slovy calung morgan a odchází.Takže stavíme stan,otvíráme pivko a vaříme večeři :-).

3.den I,CH,D,CZ

Ráno je budíček kolem půl osmé a Dalibor již ze sprchy nese zprávu že Stelvio je zavřené kvůli závodům Giro di Italia které se konají o víkendu.Tuto zprávu nám potvrzuje i recepční,takže usedáme nad mapou kterou jsme dostali na recepci v ceně pobytu a přemýšlíme co dál.Po zaplacení 11E za jednoho a slovy stejně jedem kolem,vyrážíme směr Gburns a Offenpass.Cestou nás zákaz vjezdu a škrtnuté cedule ujišťují že měli všichni pravdu a tak jen uděláme fotku u směrovníku a mažeme dál do Švýcarska. Přejíždíme tedy Offenpass,Fluellpass kde je tak pár stupňů nad nulou o čemž nás později přesvědčuje teploměr s číslovkou 3 a všudypřítomné závěje. Sjíždíme tedy na Davos a Grusch.Zde dáváme poslední společný oběd a fotku na rozloučenou a po dvou kilometrech se Dalibor stáčí na Chur a Ženevu za svojí přítelkyní Zdenčou a já mažu na Vaduz v Lichtenštejnsku.To projíždím během dvou hodin a směruju se na Německo.Odtud už jen cesta domů přes Salzburg,Linz,Budějovice a domů.Celkem jsme tedy projeli 5 států za 4 dny a najeli cca 2100km.Byl to sice krátký ale za to nádhérný výlet s nejlepším přítelem.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Motokatalog.cz


TOPlist