gbox_leden



Rusko 2010

Začátkem tohoto roku jsme si dali za úkol přemýšlet o cíli letošní dovolené. Jak u nás bývá zvykem, tak jsme první destinaci vymysleli tak 2 měsíce před začátkem dovolené. Bylo to Irsko. Nakonec jsme od něj upustili a zvolili Rusko. Nejdůležitější bylo zařídit víza. To jsme zvládli za pomoci Dity a Adélky. Jinak nějakou zvláštní přípravu jsme nedělali.

Kapitoly článku

1.den 31.7.2010 (587km)<

Ráno vyrážím z Vranova domů. Cestou dostávám zprávu od Míli "Let's go to the Nordkapp :-)". Říkám si, že na 14denní dovolenou přes Petrohrad je to docela dost, ale uvidíme. Okolo 12:00 přijíždím domů, přezouvám zadní gumu, balím potřebné věci a okolo 14:30 vyrážím směr Česká Lípa, Liberec, Harachov, Wroclav, kde se mám připojit k Mílovi a Emanovi. Nakonec dostávám SMS, že se sejdeme v kempu u města Sulejow, asi 120km od Warshawy :-(). Cestou si zajíždím asi 80 km, když mne jeden Polák posílá místo do Radomy do Radomska. Někdy okolo 22:30 přijíždím do domluveného kempu. Oba už jsou trošku v náladě a tak rychle stavím brambůrku a dávám si s klukama pivo. Probíráme, kam bude dál směřovat naše cesta. Domlouváme se, že cesta povede přes Petrohrad, Murmansk, Nordkapp a pak domů.

2.den 1.8.2010 (482km)

Vstáváme okolo 9 hodiny a vyrážíme směr Warshawa.
Ráno v kempu v obci Sulejow.
Zkracujeme si cestu směr Tomaszow Mazowiecki a opět po E67 směr Warshawa. Okolo 13 hodiny obědváme na předměstí Warshawy u benzínky.
Oběd u benzínky na předměstí Warshawy.
Ve 14 hodin se vrháme do dopravní špičky. Domorodí motorkáři nám ukazují, jak se u nich jezdí tzn. tričko, kraťasy a po zadním. Během jedné hodiny jsme venku z města. Dále pokračujeme po silnici 61. Asi po 20km se koupeme v řece Narvě.
Koupání v řece Narvě.
V podvečer přijíždíme do města Suwalki a nakupujeme v marketu Kaufland nějaké jídlo. Jedeme směr Krzywe, Stary Folwark hledat nějaký kemp, kde je jich spoustu značených, ale žádný k nalezení. Nakonec se vracíme do Krzywe, kde je skoro u silnice veřejné tábořiště s přístřeškem a dřevem.
Veřejné tábořiště v obci Krzywe. (Polsko)

3.den 2.8.2010 (504km)

Vstáváme okolo 6 hodiny, je mlha, vaříme kafe a snídáme. V 8 hodin vyrážíme po E67 směr Kaunas. Cestou dojíždíme kolonu kvůli nadměrnému nákladu. Skoro celou ji předjíždíme až na ten nadměrný náklad, protože před ním je Policie :-). Okolo 9:30 děláme pauzu u Kaunas. Špatně sjíždíme z obchvatu Kaunas a jedeme po E85 směr Klaipeda. Vracíme se na E67 a dále pak směr Jonava.
Návrat zkratkou na plánovanou trasu před Jonava.
Před Jonava uspokojujeme své potřeby, děláme nutnou očistu v řece Neris, rybaříme a obědváme.
Uspokojení potřeb :-)
Cestou asi 40 km dlouhá oprava silnice, semafory, střídá se provoz. Skoro pořád jedeme za náklaďákem s asfaltem, který jede hlavně na červenou. Asi 40 km za Daugavpils kempujeme u jezera (Rušons Ezer) v místě Siverina. Rybaříme, koupeme se, hodujeme a na závěr dne $ Poker + pivo. Celkem platíme za 3 osoby + 19 piv (asi 12°) 51 $.
Kempujeme u jezera Rušons (Lotyšsko)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (34x):


TOPlist